Af - 10/01-17 10:24; Opdateret: 10/01-17 15:55

1600 p-bøder på Kim's vej: 'Det er fuldstændig sindssygt'1600 p-bøder på Kim's vej: 'Det er fuldstændig sindssygt'

Kim Møller må budgettere med 4-5 p-bøder årligt og overvejer nu at flytte ud af byen. Der skal flere penge i kommunekassen, siger rådmand.

storybild

Kim Møller er ved at være godt træt af p-bøder (Billede: Thomas Korsgaard)

Kim Møller er glad for at bo på Ingerslev Boulevard i Aarhus, hvor han har boet siden 1998. Men smilets stivner en anelse, når han klokken 06:30 om morgenen, når han kører på arbejde, har modtaget endnu en 510-kroners hilsen fra kommunen.

- Det bliver værre og værre år for år. I 2016 fik jeg fire bøder. Som situationen er i dag, vil jeg kalde det en decideret hetz, de er jo begyndt at gå målrettet efter os klokken 21 om aftenen. Det er fuldstændig sindssygt, siger Kim Møller.

Ingerslev Boulevard er den vej, hvor kommunen gav suverænt flest bøder i 2016 - nemlig 1600 styks.

Som metroxpress mandag kunne fortælle er antallet af p-bøder i Aarhus vokset fra 35.156 i 2015, hvilket var det højeste i årevis til 49.531 bøder i 2016. Altså en 40-procents stigning på bare et år, sådan at der nu indkasseres for over 25.000.000 kroners p-bøder årligt.

Et parkeringskaos som Kim Møller, der er selvstændig og derfor kommer sent hjem fra arbejde, mærker hver dag.

- Når vi kommer trætte hjem ved 18-tiden er alt jo optaget, og så må vi cirkle rundt i 20 minutter før vi finder noget, ofte langt fra hvor vi bor. Det bliver man da irriteret over.

En af de helt store årsager til de 1600 bøder på, er at der ofte er loppemarked i området, og her er det bilisternes ansvar at undersøge om der er loppemarked og sørge for at få fjernet sin bil i det område.

- Jeg synes der skal være plads til den slags markeder, men det er lige frækt nok at kræve, at vi nærmest hver søndag i sommermånederne skal fjerne vores bil inden klokken 7 om morgenen. Jeg synes kommunen skulle være lidt fleksible. Vi bor her faktisk.

Parkeringskaosset fylder efterhånden mere og mere i Kim's liv.

- Jeg er begyndt at budgettere med fire-fem årlige p-bøder. Jeg er så frustreret, at jeg overvejer at flytte ud af byen og er da begyndt at kigge mig omkring efter noget andet. Men det kan jo omvendt ikke være rigtigt, at man skal flytte på grund af det parkeringskaos.

Men Kim og andre beboere i Aarhus, som er trætte af p-bøder kan lige så godt vænne sig til det, forklarer Teknik- og miljørådmand Kristian Würtz i et interview med metroxpress.

- Det er et vilkår, man må vænne sig til i takt med, at der bliver mere rift om pladserne, siger han

Hvad synes du om at man på et år udskriver 40 procent flere p-bøder?
- Det er et vilkår, man må vænne sig til i takt med, at der bliver mere rift om pladserne.

Men hvorfor skruer I så kraftigt op for antal bøder på et enkelt år?
- Det er rigtigt vi har ansat flere kontrollører. Det handler både om sikkerhed og fremkommelighed. Og vi får også en del henvendelser fra borgere, som er trætte af, at folk parkerer ulovligt og f.eks. blokerer brandveje og porte.

Det er vel også rart for kommunekassen..
- Det er ikke det afgørende. Men det er rigtigt, at der ligger et budgetkrav om at vi skal have flere indtægter ind på det her område. Så det stiger løbende fra 3 millioner netto i 2015 til 8 millioner netto i 2019.

Er det rimeligt med 1600 bøder på Ingerslev Boulevard i 2016?
- Ja, det synes jeg. Over halvdelen af dem handler om at folk ikke holder lovligt på torvedage, hvor pladserne skal bruges af de torvehandlende og der gives masser af afgifter for parkering på cykelstier og fortove på en gade, hvor der ligger en folkeskole.

Hvad er din besked til borgere som Kim som oplever det som en hetz, og nu overvejer at flytte ud af byen?
- Jeg vil i år fremlægge en midtbytrafikplan som bl.a. prioriterer beboerparkering. Men det er ikke en kommunal opgave at sikre, at folk kan parkere gratis nær hvor de bor. Flere må købe eller leje egen parkeringsplads, hvis man vil være sikre på at have en bestemt plads. Aktuelt er der ledige abonnementer under Ingerslevs Plads

Se kortet, her falder p-bøderne i Aarhus:
Grøn: under 100 p-afgifter
Gul: under 200 p-afgifter
Rød: over 200 p-afgifter

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspertens bud: Så meget tjener prins...
bt.dk
5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Republikansk medarbejder fyret:...
bt.dk
Mogens Palle afslører snedig plan:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx