Af Sebastian Bjerring Jensen - 01/02-18 19:10

Fawzi satsede alt for to uger siden: 'Da han kontaktede mig søndag, var det hans livsdrøm, der var blevet knust'Fawzi satsede alt for to uger siden: 'Da han kontaktede mig søndag, var det hans livsdrøm, der var blevet knust'

Søndag morgen mødte der 33-årige Fawzi Ahmad Ali et forfærdeligt syn, da han troppede op ved sin nyåbnede frisørsalon 'Stjerne Frisør 1'.

storybild

Fawzi Ahmad Ali står med de to sten, der natten til søndag blev kastet ind gennem ruden af hans frisørsalon

Salonens facadevindue var blevet torpederet af to store granitsten, og syriske Fawzi Ahmad Ali har ingen idé om, hvem der står bag.

Det skriver Århus Stiftstidende, der som det første medie bragte historien.

I 2014 flygtede han fra bomberne i Aleppo i Syrien og kom alene til Danmark. De seneste tre år har han øvet sit danske på sprogskole og levet af offentlige ydelser, men i midten af januar gik hans drøm endelig i opfyldelse: Han åbnede sin egen frisørsalon i Aarhus.

Og det er ikke tilfældigt:

»Jeg har arbejdet 15 år som frisør, men har aldrig haft min egen salon. Det har altid været min store drøm,« fortæller Fawzi Ahmad Ali til BT.

Drømmen led derfor et stort knæk, da han søndag morgen kunne se, hvordan hans frisørsalon var blevet udsat for hærværk med flere kilo tunge granitsten. Derfor greb han knoglen og ringede til Metin Aydin.

Metin Aydin er frivillig i netværket 'Egenvirksomhed.nu', der udvælger og hjælper iværksættere med at starte deres eget firma. I den forbindelse har han netop hjulpet Fawzi Ahmad Ali med at åbne 'Stjerne Frisør 1', så han var chokeret, da han søndag modtog et telefonopkald fra den syriske frisør.

»Jeg har talt med ham om, hvem der kunne have gjort det, men han er helt blank. De her to granitsten ligger ikke umiddelbart i området, så de er blevet transporteret hertil. Det udelukker lidt, at det bare er drengestreger,« siger Metin Aydin til BT.

Efter samtalen med Fawzi Ahmad Ali besluttede Metin Aydin sig for at starte en indsamling. Frisøren har nemlig ingen forsikring, og da han kom til landet som flygtning for tre år siden, har han heller ikke mulighed for at stille sikkerhed for lån i banken, så han kan betale de 6.000 kroner, som en ny rude koster.

»Ligesom alle andre, der får en nedtur over livets uretfærdigheder, så har han brug for et rygstød til at komme op igen. Da han kontaktede mig søndag, var det hans livsdrøm, der var blevet knust. Så han var helt nede i kulkælderen,« siger Metin Aydin.

Indsamlingen har fået stor tilslutning, og Metin Aydin afslører, at der i hvert fald er penge til en ny rude og en forsikring til Fawzi Ahmad Ali.

Sagen er dog ikke slut endnu. Fawzi Ahmad Ali har meldt episoden til politiet, og så åbner han i øvrigt frisørsalonen op for hele byen lørdag den 3. februar, hvor politikere og andre af byens borgere er inviteret til arrangementet 'Nej til Hærværk og Had'.

Fawzi Ahmad Ali får altså penge til den ødelagte rude, men tilbage står han med spørgsmålet: Hvorfor?

»Jeg ved det virkelig ikke. Jeg har ikke problemer med nogen, og jeg har ingen fjender. De her sten var flere kilo tunge. Det virker ikke tilfældigt. Hvorfor vil nogen smadre min butik?,« spørger han undrende.

Østjyllands Politi bekræfter over for BT, at de har modtaget en anmeldelse om hærværk på frisørsalonen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Alle frygter det værste: Nu kommer...
bt.dk
8 'gode' grunde: Derfor synes...
bt.dk
Prins Vincents reaktion får Anders...
bt.dk
Åge Hareide svinger kniven: Disse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx