Af - 22/11-16 11:45; Opdateret: 22/11-16 16:38

Sommerhusturister valfarter til Aarhus - men sommerhusene manglerSommerhusturister valfarter til Aarhus - men sommerhusene mangler

Det boomer med sommerhusturister i Aarhus Kommune. I år var rekordår for antallet af overnattende, og det forventes kun at stige. Nogle af de store spillere på markedet frygter dog, at manglen på sommerhuse kan true den forventede turismevækst.

storybild

Det boomer med sommerhusturister i Aarhus, men der er for få sommerhuse, de kan bo i. (Billede: Henning Bagger)

Millioner af overnatninger går tabt på grund af for få sommerhuse - især i Aarhus Kommune - lyder det fra Feriehusudlejernes Brancheforening.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Antallet af overnatninger stiger, og hvis der ikke bliver gjort noget ved det, så kan vi allerede næste år forvente, at minimum 200.000 overnatninger i Aarhus Kommune vil gå tabt som følge af for få sommerhuse, siger direktør Carlos Lassen.

Det kan udlejningsportalen Campaya nikke genkendende til.

- Det er, hvad jeg kalder en positivt udfordring. Vi har en stor efterspørgsel på overnatning i sommerhuse i Aarhus Kommune, men vi kan ikke efterkomme den, da der simpelthen mangler sommerhuse. Det kommer til at true den kommende turismevækst, siger kommunikationsmedarbejder Jesper Kamp Kruse.

Sommerferien var billigere i august end måneden før
Sommerferien var billigere i august end måneden før

Han fortæller videre, at kommunen burde få fingrene i en god bid af 6.000 sommerhusgrunde, der kommer i udbud næste år. Derudover synes Jesper Kamp Kruse, at kommunen burde være bedre til at oplyse om og opfordre ejere af sommerhuse til at leje ud, når de ikke selv benytter sommerhuset.

Det er Carlos Lassen enige i.

- Kommunen kunne sagtens blive bedre til at opfordre ejerne til at leje ud. Folk er simpelthen stoppet med det, og det er skidt for alle, da der potentielt er mange overnatninger at vinde - udover en økonomisk gevinst for ejerne.

Tyske turister giver rekordår i danske sommerhuse
Tyske turister giver rekordår i danske sommerhuse

Formand for Økonomiudvalget i Aarhus Kommune anerkender, at der kunne gøres mere.

- Det kan meget vel være, at kommunen kunne være bedre til at få sommerhusejere til at leje ud - det er i hvert fald en øvelse, vi vil kigge nærmere på. Med hensyn til at bygge flere sommerhuse, så er områderne, hvor de nye grunde skulle opføres, ved at være udtømt, siger Hans Halvorsen (S), som påpeger, at det er noget, de vil tage internt i kommunen, når udbuddet nærmer sig.

30 års sommerhusboom holder priserne nede landet over
30 års sommerhusboom holder priserne nede landet over

Bredbåndet er alt for smalt i mange af sommerhusene
Bredbåndet er alt for smalt i mange af sommerhusene

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx