Af - 03/12-15 07:24

Positiv fremgang: Her dropper færre unge ud af deres uddannelsePositiv fremgang: Her dropper færre unge ud af deres uddannelse

- Det er fremragende, at flere unge slipper for de frustrationer og nederlag, der følger med, når man afbryder sin uddannelse, lyder det fra rådmand.

storybild

På Aarhus Tech, der både står bag gymnasier, erhvervsskoler og andre ungdomsuddannelser i Østjylland, har man også lagt mærke til, at færre afbryder deres uddannelse. (Billede: Polfoto/Dalhoff Casper/Arkiv)

Der er færre unge aarhusianere, der dropper ud af deres studie.

I skoleåret 2014/2015 har 2.227 unge i Aarhus Kommune afbrudt deres ungdomsuddannelse, og det er otte procent færre end sidste år og det laveste tal i fem år. Det fremgår af årets Afbrudsrapport fra UU Aarhus-Samsø.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Tallene vækker glæde hos rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF).

- Det er fremragende, at flere unge slipper for de frustrationer og nederlag, der følger med, når man afbryder sin uddannelse, siger han og peger på, at et større ansvar hos folkeskolerne og et stærkt samarbejde med uddannelsesstederne har givet pote.

Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop
Gymnasieelever nedlægger undervisning: - Vi siger stop

Hos Aarhus Tech tror man på, at endnu færre vil droppe ud i det nuværende skoleår, efter erhvervsskolereformen er trådt i kraft.

- Reformen ligger op til mere holddannelse, og der har vi etableret miljøer, hvor eleverne er mere sammen med andre på samme alder, og det giver et bedre miljø, siger uddannelsesdirektør Mogens Enevoldsen.

Selv om der er sket et fald, så er tallet dog stadig højt, erkender Thomas Medom.

- Der vil altid være nogen, der dropper ud, så målet er ikke nul, men det ligger længere nede end det nuværende, siger rådmanden, der dog ikke mener, at det er et sted, hvor der skal bruges flere penge lige nu.

For mange elever: Københavnske gymnasier bryder klasseloftet
For mange elever: Københavnske gymnasier bryder klasseloftet

LÆS OGSÅ: Studerende fra 77 gymnasier nedlægger undervisningen

LÆS OGSÅ: Gymnasier skal spare: Elever og lærere går på barrikaderne

LÆS OGSÅ: Færre penge til gymnasier kan give flere dropouts

LÆS OGSÅ: Gymnasium sætter ind over for druk-reklamer i skoletiden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx