De stiller op til Miss Aarhus: Kan du spotte den kendte deltager?De stiller op til Miss Aarhus: Kan du spotte den kendte deltager?

Frivillige kræfter sætter fokus på det multikulturelle i ny skønhedskonkurrence - og ét af de smukke ansigter har du med stor sandsynlighed set før.

Bildstrecke im Grossformat »

Der vil være masser af mangfoldighed på catwalken, når der på lørdag den 5. marts afholdes "Miss Aarhus" i Brabrand.

Skønheds-konkurrencens otte deltagere har nemlig rødder i alt fra Libanon, Grækenland, Pakistan, Eritrea, Kurdistan, Kina og Danmark.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Det er fedt, at det er lykkedes at få samlet mangfoldigheden i Aarhus ét og samme sted. Vi kommer til at se en masse kloge, stærke og smukke aarhusianske kvinder, der afspejler en række forskellige kulturer, fortæller medarrangør Zahraa Al-Saadi.

Sammen med tre andre unge frivillige kvinder med udenlandsk baggrund fra det kommunale projekt Unge4Unge, der laver aktiviteter for unge i byens socialt udsatte boligområder, har hun sat sig for at puste liv traditionen med at kåre den smukkeste pige i Smilets By.

- Det var ikke hovedformålet, at det skulle være mulitkulturelt, men vi håbede på det. Vi lavede en Facebook-gruppe, hvor folk kunne lægge billeder ind. Og dem med de fleste likes er så gået videre, siger Zahraa Al-Saadi.

Miss teen: Her er Danmarks smukkeste teenager
Miss teen: Her er Danmarks smukkeste teenager

Deltagerne, der alle er i alderen 15-25 år, vil under konkurrencen være klædt i traditionelt tøj fra den kultur, de har rødder i, samt en aftenkjole til. Endvidere skal de fremvise et talent og svare på spørgsmål fra dommer-komiteen, som kommer til at bestå af Heidi Bergholdt, der ejer Casablanca Models, realitystjernerne, Joanna og Sy Lee, en make-up artist samt Aarhus-rapperen Marc Johnson.

- For mig og de andre handler eventet ikke kun om skønhed. Det er meget mere end det, og det er også derfor, der vil være spørgsmål og talent med i bedømmelsen, siger Zahraa Al-Saadi.

Én af deltagerne vil nok vække særlig genkendelse hos mange - 18-årige Karoline Hassan, der nåede til finalen i X Factor i 2013.

Hun fortæller til metroxpress, at hun har tilmeldt sig for oplevelsens skyld, og at hendes deltagelse i det populære sangprogram har hjulpet hende med at turde "springe ud i tingene".

- Jeg tænker først og fremmest, at jeg gerne vil have oplevelsen og overskride nogle grænser, der kan være med til at modne mig endnu mere ligesom X Factor gjorde det, fortæller hun.

For selvom hun har været vant til fredag efter fredag at stille sig op at synge foran hele Familien Danmark, røber hun, at hun er nervøs for at skulle stille sig op på en scene igen, hvor hun både skal gå catwalk og synge foran dommere og publikum - det sidste som en del af Miss Aarhus' talentkonkurrence.

Karoline fortæller, at hun både glæder sig til at vise sit talent og sin kultur frem - og som det konkurrencemenneske hun er, går hun også efter sejren.

- Selvfølgelig går jeg efter sejren, men vigtigst af alt er oplevelsen, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Mændenes dom: Her er byen med de smukkeste kvinder

LÆS OGSÅ: GALLERI: Verdens smukkeste pige lander kontroversiel modelkontrakt

LÆS OGSÅ: Blev kåret til Miss Universe ved en fejl: Nu taler hun ud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx