Af - 16/08-15 13:39; Opdateret: 17/08-15 13:04

Dyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælungerDyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælunger

Den seneste uges tid, er der fundet seks døde sæler tre forskellige steder på Djursland. De er afpelsende og har tilsyneladende skudhuller og afskårede hoveder

Bildstrecke im Grossformat »

Birgitte Groes Anker fra Ebeltoft, har den seneste uges tid fundet døde afpelsede sæler med skudhuller og afskårede hoveder tre steder på Djursland. Hun har taget disse billeder som dokumentation. Privatfoto.

En gåtur med hunden endte ganske chokerende for Birgitte Groes Anker fra Ebeltoft.

- Det var rædselsfuldt. Jeg var ude og gå en tur med hunden, og pludselig ligger der en sæl med skudhuller, mens hovedet er skåret af, forklarer hun om det første fund for en uge siden.

Er du interesseret i flere nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Siden har den 55-årige butiksekspedient gjort yderligere fem fund.

- Det er samme scenarie hver gang. De er blevet afpelset, skudt flere steder, og nogle har fået skåret hovedet helt af. Jeg synes, det er så chokerende, at nogen kan finde på den slags, siger hun.

Dansk turist skambidt af nuttet og berømt sæl i græsk ferieparadis
Dansk turist skambidt af nuttet og berømt sæl i græsk ferieparadis

Fundene er nu anmeldt til politiet, mens Dyrenes Beskyttelses kredsformand på Djursland, Gurli Sørensen, også er gået ind i sagen.

- Jeg har været hos Dyrenes Beskyttelse i 14 år og har aldrig hørt om en lignende sag. Det er jo grotesk. Det ligner sælunger, man har skudt, og det er altså et fredet dyr, siger Gurli Sørensen.

Trafikuheld på østjysk motorvej: Sæl hoppede rundt i nødsporet
Trafikuheld på østjysk motorvej: Sæl hoppede rundt i nødsporet

- Det vi frygter er, at nogle nogle amatører forsøger at tjene penge på at sælge de her skind, og det tager vi selvfølgelig skarp afstand fra, siger hun og understreger, at man endnu ikke kan konkludere, hvad der præcis er sket med sælerne.

Dyrenes Beskyttelse har nu taget kontakt til Naturstyrelsen med henblik på at få dem ind i sagen.

Her blev de afpelsede sæler fundet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx