Af - 15/02-16 14:06

20 børn og deres forældre sat ud af deres lejebolig20 børn og deres forældre sat ud af deres lejebolig

Ekspert efterlyser kommunal gældsrådgivning til boligudsatte familier.

storybild

Samtlige familier i de 13 udsættelsessager fra sidste år boede i boligforening. (Billede: Polfoto)

13 gange sidste år blev aarhusianske børnefamilier smidt ud deres lejebolig, fordi de ikke kunne betale husleje. I alt drejer det sig om 41 personer, hvoraf cirka halvdelen er børn under 18 år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det viser et notat fra Aarhus Kommunes Socialforvaltning, hvori det dog samtidig bemærkes, at familierne havde en anden bolig ved udsættelsen.

Alenemor med fem børn smidt på gaden
Alenemor med fem børn smidt på gaden

Ifølge Helene Oldrup, der er forsker ved det Nationale Forskningscenter For Velfærd (SFI), kan det få voldsomme konsekvenser for et barn, når familien bliver tvunget ud af sin bolig.

- Det er hårdt at blive tvunget til at flytte, og det påvirker børnene i lang tid, når de skal gå med en usikkerhed omkring, hvor de skal nu skal flytte hen. Mange af dem får hovedpine og mavepine på grund af det. Vi kan også se, at mange dem kommer til at klare sig dårligere i skolen, fortæller Helene Oldrup, der i 2013 udgav en rapport om emnet.

Hun foreslår, at kommunerne bliver bedre til at sætte ind med gældsrådgivning til boligsudsatte familier.

- Der er ofte tale om fattige familier med en enlig forsøger, som kan have brug for hjælp til at styre sin økonomi, forklarer hun.

Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene
Fanget i gældskaos: Forældre skylder millioner for pasning af børnene

Som det ser ud i dag, har Aarhus Kommune ikke sin egen gældsrådgivning for borgere over 30 år. Men tilgengæld findes der en række private organisationer i byen, der tilbyder hjælpen gratis.

- Kommunen skal have et bedre samarbejde med de private organisationer, som gældsrådgiver. Men i første omgang mener jeg, det er noget, som vores egne sagsbehandlere skal være bedre til at rådgive omkring, inden folk mister deres bolig, siger Socialudvalgets formand Hüseyin Arac (A).


LÆS OGSÅ: Aarhusianere skylder 45,7 millioner kroner i ubetalte busbøder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx