Af - 25/06-15 11:55; Opdateret: 25/06-15 12:21

Udsatte børn i 'livsfare': Familiechef erkender lovbrudUdsatte børn i 'livsfare': Familiechef erkender lovbrud

Udsatte børn i Randers kommune risikerer livsvarigt svigt, mens enkelte ligefrem er i livsfare, forklarer kommunens egne medarbejdere ifølge DR.

storybild

Familiechef Ann Hermansen, erkender ifølge DR, at kommunen bryder loven, når det gælder udsatte børn.

Randers Kommune erkender nu at have brudt loven i forhold til at hjælpe kommunes udsatte børn.

Det skriver DR.

Over halvdelen af de børnefaglige undersøgelser og handleplaner for børnene, bliver ifølge en aktindsigt til DR ikke lavet til tiden i Randers Kommune, mens hver fjerde handleplan ikke justeres indenfor lovens tidsfrist på seks måneder.

b>Er du interesseret i flere nyheder fra det østjyske, så like MX AARHUS her.

Ifølge aktindsigten har medarbejdere fortalt arbejdstilsynet, at problemerne er så grelle, at man risikerer livsvarigt svigt af børn, hvilket i sidste ende kan være livstruende for børnene.

Kommuners lovbrud i børnesager ligger i mørke
Kommuners lovbrud i børnesager ligger i mørke

Kommunens familiechef, Ann Hermansen, erkender lovbruddet, men afviser overfor DR, at børn er i livsfare, som hendes medarbejdere ellers giver udtryk for.

- At der ligefrem er børn, der skulle være i livsfare på grund af noget, vi ikke gør til tiden - det stiller jeg mig tvivlende overfor. Men jeg medgiver, at vi ikke overholder tidsfrister i forhold til at følge op på sagerne.

Ifølge arbejdstilsynets rapporter går der dog måneder før kommunen reagerer på underretninger selv på gravide kvinder:

- Medarbejdere oplyser, at der bl.a. kom en underretning i maj 2014 på en ung gravid mor, men at denne sag først kom videre til undersøgelsesteamet i september 2014 grundet det store tidspres i modtagelsen, står der ifølge DR i en af rapporterne.

Psykolog om Esbjerg Kommunes svigt af børn: - En frygtelig sag
Psykolog om Esbjerg Kommunes svigt af børn: - En frygtelig sag

Ann Hermansen har tidligere været direktør i Rebild Kommunes center for børn og unge. En kommune der blev kraftigt kritiseret for et massivt af børnene i den såkaldte Rebild-sag. Hun fastholder at Randers Kommune handler på børn, der er i knibe.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx