Af - 06/01-16 08:24

Skal følge loven: Her strammer man reglerne for parkeringSkal følge loven: Her strammer man reglerne for parkering

Lovgivningen kræver, at man har en offentlig godkendt P-skive i forruden, men det har man ikke behøvet i Aarhus. Det bliver nu ændret.

storybild

Nu skal man have en godkendt P-skive i forruden i Aarhus - det har man ellers ikke behøvet tidligere. (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Hvis man kun har kørt sin Fiat 500 rundt i de aarhusianske gader, så har det ikke været nødvendigt med en P-skive. Her har parkeringskontrollen nemlig tilladt, at man bare anbragte en lille note i forruden med sit ankomsttidspunkt.

Men det er slut nu - eller i hvert fald fra den 11. januar. Aarhus vil ikke længere tillade de håndskrevne noter, og i stedet bliver billisterne tvunget til at bruge en offentlig godkendt P-skive. Det oplyser Aarhus Kommune.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Ændringen skyldes, at lovgivningen på området faktisk fortæller, at man skal bruge en godkendt P-skive. Det går ikke med håndskrevne noter, og derfor har man nu besluttet sig at følge det i Aarhus

- Når ændringerne er på plads, bliver det meget mere gennemskueligt, fordi forholdene matcher den generelle lovgivning, som anvendes andre steder, siger Joshua Krogager, der er teamleder for Parkering og Taxi i Center for Byens Anvendelse.

Hvis man derfor ikke har en godkendt P-skive siddende i forruden, så har man nu en lille uge til at skaffe den, hvis man ikke vil vælte sig i bøder fra de aarhusianske P-vagter.

Rejsekort eller billet: Dette er billigst
Rejsekort eller billet: Dette er billigst


LÆS OGSÅ: Farvel til sorte huller og mørke fortov: Belysning skal gøre storbyerne mere trygge

LÆS OGSÅ: Vold og chikane mod P-vagter er fordoblet

LÆS OGSÅ: Dårligste passagertal i 15 år: Lufthavnsdirektør tror på fremgang

LÆS OGSÅ: Her bliver det dyrere at køre med bus

LÆS OGSÅ: Kommunalt ansatte kører galt for millioner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx