Af - 27/09-15 20:47; Opdateret: 27/09-15 21:14

Sjældne biler solgt for over 150 millioner - Se de 10 dyreste herSjældne biler solgt for over 150 millioner - Se de 10 dyreste her

En bil blev solgt for næsten 18 millioner kroner, mens en anden, der blev vurderet endnu højere, er solgt til en hemmelig pris.

Bildstrecke im Grossformat »

Rigmanden Henrik Frederiksen solgte lørdag ud af sin sjældne veteranbilsamling, og det blev en indbringende affære.

Søndag eftermiddag, hvor der stadig manglede at blive solgt enkelte af de 48 biler, lød det samlede beløb på over 150 millioner kroner. De 10 dyreste af bilerne kan du se i galleriet øverst.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Med den store auktion er der blevet sat et par rekorder, fortæller Jakob Greisen, der er ekspert i investeringsbiler hos auktionshuset Bonhams, som stod for at bortauktionere den imponerende bilsamling.

- Det er den mest indbringende auktion i Danmark nogensinde, og de to dyreste biler ved auktionen er også solgt for de højeste priser på veteranbiler i Skandinavien nogensinde, siger han til metroxpress.

90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning
90-årige Erik flygtede fra Gestapo – nu vil han hjælpe en flygtning

Det drejer sig om henholdsvis en 1930 Duesenberg Model J, der blev solgt for 17.825.000 kroner, og en 1933 Maybach DS-8 Zeppelin Cabriolet, hvis endelige pris er hemmelig.

- Jeg kan sige så meget, at den bliver i Europa, fortæller Jakob Greisen om bilen, der blev vurderet til en pris på mellem 20 og 24 millioner danske kroner.

Det var en ret imponerende samling sjældne biler, der lørdag blev auktioneret bort på Lyngsbækgaard ved Ebeltoft.(Bild: Polfoto/Casper Christensen)

Sådan får Aarhus plads til 450.000 indbyggere i 2050
Sådan får Aarhus plads til 450.000 indbyggere i 2050

Auktionen fandt sted på Henrik Frederiksens gods Lyngsbækgaard, der ligger tæt på Ebeltoft på Djursland. Her var flere hundrede mennesker mødt op, og der kom både folk fra Nord- og Sydamerika samt flere europæiske lande for at byde på biler.

Ifølge Jakob Greisen gik det hele, som de havde regnet med, ved at nogle biler blev solgt for mere end vurderingen, mens andre gik for mindre.

- Det vigtigste er, at Henrik er tilfreds, og det ved jeg, at han er, og derfor er vi også tilfredse. Det var en rigtig god aution, og jeg er overbevist om, at mange - og især de udenlandske gæster - havde en stor oplevelse på det her fantastiske sted, siger han.

Henrik Frederiksen, der har tjent sine mange millioner på Matas-butikkerne, har valgt at beholde 12 af sine biler, så det var altså ikke hele samlingen, der blev solgt på lørdagens auktion.

KFC vil allerede åbne Aarhus-restaurant i november
KFC vil allerede åbne Aarhus-restaurant i november

LÆS OGSÅ: Efter MX-afsløringer: Parti forbyder studieture

LÆS OGSÅ: Aarhus har markedsført sig til ny turismerekord

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx