Af - 11/08-15 06:25

Betjent skal i retten: Tvang prostitueret til sexBetjent skal i retten: Tvang prostitueret til sex

Tirsdag starter retssagen mod en 38-årig politibetjent, der er tiltalt for at have misbrugt sin stilling ved blandt andet at tiltvinge sig til sex med en prostitueret.

storybild

(Billede: Polfoto/Ertmann Cathrine/Arkiv)

Det hører til usædvanlighederne, når Retten i Aarhus tirsdag klokken ni begynder på en sag om en 38-årig politibetjent, der er tiltalt for at have misbrugt sin stilling til at udnytte en prostitueret og sende nøgenbilleder til personer, han har været i kontakt med gennem sit arbejde.

- Det er meget sjældent, at vi har sådan nogle sager. Sidste år havde vi en, der minder lidt om, og der måtte vi tilbage til 1999 og 2004 for at finde praksis at sammenligne med, siger Christina Skov, der er anklager.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Den 38-årige er tiltalt for ”at have misbrugt sin stilling til at tiltvinge sig eller forsøge at tiltvinge sig samleje og andet seksuelt forhold end samleje” med en prostitueret den 19. december 2013.

Misbruget skulle ifølge anklageskriftet dække over, at ”samlejet og det andet seksuelle forhold end samleje blev opnået eller forsøgt opnået ved en utilbørlig udnyttelse af den med hans stilling forbundne autoritet.”

Rekordstor boligmangel sender unge i skure og telte
Rekordstor boligmangel sender unge i skure og telte

31-årig mand stukket ned i Aarhus i nat
31-årig mand stukket ned i Aarhus i nat

Desuden er betjenten tiltalt for i tre tilfælde at have sendt billeder til personer, som han har haft kontakt til gennem sit arbejde, og det gælder ”billeder, hvor han optrådte afklædt, samt hvor han holdt sit erigerede lem i hånden.”

Christina Skov vil endnu ikke ud med, hvor meget hun vil kræve i straf.

- Det kommer meget an på, hvordan sagen kommer til at forløbe her i starten, men der er ingen tvivl om, at vi kræver fængselsstraf, siger Christina Skov.

Anderledes står det til hos forsvareren, der repræsenterer den tiltalte.

- Han nægter sig skyldig i al væsentlighed. Der er et enkelt lille forhold, som han vil erkende, siger advokat Peter Secher Schmidt, der ikke vil uddybe yderligere.

Der er en ny
Der er en ny "sherif" i Aarhus

LÆS OGSÅ: Falske betjente anholdt nær Tivoli med masser af penge

LÆS OGSÅ: Politiet undersøger mystisk dødsfald

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx