Af - 09/09-15 11:41; Opdateret: 09/09-15 15:19

Kørte 250 kilometer for at hjælpe flygtninge: - Jeg er lykkelig over, at vi gjorde detKørte 250 kilometer for at hjælpe flygtninge: - Jeg er lykkelig over, at vi gjorde det

20-årige Roudie Odisho og to af hans venner tog tirsdag turen fra Østjylland til Lolland for at aflevere noget mad til de mange flygtninge, der lige nu er i Rødbyhavn.

Bildstrecke im Grossformat »

Det kan godt være, at der er 250 kilometer og næsten fire timers kørsel fra den østjyske by Odder og ned til Rødbyhavn, hvor flygtninge i stor stil ankommer til Danmark i disse dage.

Men det skulle i hvert fald ikke stoppe tre unge kammerater fra at yde deres hjælp til de mange mennesker i nød. Derfor besluttede 20-årige Roudie Odisho sammen med vennerne Mustafa Özkan og Thomas Hermansen at tage turen til Lolland.

- Vi har fulgt med i medierne og set alt det kaos, der har været, og så tænkte vi, at vi kan måske ikke redde hele verden, men hvis vi kan gøre den simple ting, som det er at køre ned og give dem noget mad, så vil vi gerne gøre det, siger Roudie Odisho til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Han startede med at spørge rundt til sine venner, om der var nogle, der havde tid til at tage den lange tur på en hverdag, hvor arbejde og skole også skal passes. Og det var der heldigvis.

- Først ringede Thomas og sagde, at han var klar, og så manglede vi bare en bil. Det kunne Mustafa heldigvis ordne, og så tog vi bare afsted. Det var slet ikke planlagt på nogen måde, siger Roudie Odisho.

Maden fik de af Mustafas mor, der tømte fryseren for lidt forskelligt, og så fik de hjælp fra de venner, der ikke selv kunne komme med. De sendte i stedet penge til Roudie Odisho, og af dem blev der blandt andet givet 600 kroner til Dansk Flygtningehjælp.

Mand anholdt for at give flygtninge et lift
Mand anholdt for at give flygtninge et lift

De tre kammerater nåede til Rødbyhavn, hvor hundredevis af flygtninge er samlet lige nu, og endnu flere kommer til hver eneste dag. Her skulle Roudie, Mustafa og Thomas aflevere deres mad, men det gik ikke helt, som de havde håbet.

- Vi ville gerne helt ind til flygtningene, så vi selv kunne overrække maden til dem, men de var blevet lukket ind i en sportshal, og der måtte vi ikke komme ind, siger Roudie, der fortæller, at det måtte tage til takke med, at de kunne vinke til de flygtninge, der kom forbi i busser.

Tre flygtninge fra tilbageholdt tog er blevet anholdt
Tre flygtninge fra tilbageholdt tog er blevet anholdt

Deres mad måtte de give til Røde Kors, der så sørgede for, at det kom ind til de sultne flygtninge. Roudie Odisho ville gerne have set de mange flygtninge i øjnene, når han kom ind med mad til dem, men på trods af det synes han, at det var fantastisk at kunne hjælpe.

- Jeg er lykkelig over, at vi har gjort det her. Det kunne bare have været en normal dag, der gik med, at man spillede computer eller gik i fitness for at få tiden til at gå, men på den her måde har vi for alvor fået noget ud af en dag og rent faktisk gjort noget, siger Roudie Odisho, der håber på, at flere får lyst til at hjælpe.

- Hvis vi kunne gøre det her noget oftere, og hvis alle bare ville bidrage en smule, så vil der nok ikke være lige så store problemer her i verden, siger han.

TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn
TV: Glem spyttemanden: Kvindelig fotograf sparker ud efter barn

LÆS OGSÅ: Flygtningestrømmen deler danskerne

LÆS OGSÅ: TEST DIG SELV: Hvor meget ved du om flygtninge?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx