Af - 19/08-15 11:11

Ny fangeflugt: 22-årig rømmer psykiatrisk afdelingNy fangeflugt: 22-årig rømmer psykiatrisk afdeling

En 22-årig varetægtsfængslet mand er flygtet fra Horsens Sygehus ved at barrikadere dør og knuse vindue. Det er blot halvanden måned siden, at en anden mand flygtede derfra.

Den 22-årige mand er flygtet fra psykiatrisk afdeling på Horsens Sygehus.

Det er lykkes en 22-årig mand at flygte fra en psykiatriske afdeling på Horsens Sygehus, oplyser lederen af lokalpolitiet i Horsens, Peter Thaysen, til Ritzau.

Manden sad varetægtsfængslet i surrogat på afdelingen, som han flygtede fra tirsdag eftermiddag klokken 14.05.

- Han låser sig inde på sit værelse og barrikaderer døren, så personalet ikke kan komme ind til ham. Så knuser han en rude, som kan flygter ud igennem, siger Peter Thaysen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Manden blev anholdt 29. juli og sigtet for blandt andet vold, trusler mod sine forældre og besiddelse af våben.

Til TV 2 Østjylland fortæller Peter Thaysen, at den 22-årige mand i første omgang var blevet anbragt på Psykiatrisk Hospital i Risskov i Aarhus, men i fredags blev han flyttet til afdelingen i Horsens.

Flugtfangen beskrives som en 22-årig mand, der er 179 centimeter høj og muskuløs af bygning. Han har kort, mørkt hår, og han var iført en mørk jakke og cowboybukser med skrift ned ad siden, da han flygtede fra afdelingen.

Kvinde stukket ned i Indre Mission-hus - en er anholdt
Kvinde stukket ned i Indre Mission-hus - en er anholdt

Ifølge Region Midtjylland har Regionspsykiatrien Horsens fulgt alle retningslinjer i sagen. Der var blandt andet en fast vagt ude foran den indsattes dør.

Rømningen blev straks meddelt politiet, som nu har sagen, lyder det i en pressemeddelelse fra Region Midtjylland.

Psykiatri- og socialledelsen har efter hændelsen besluttet at gennemgå sikkerheden på alle psykiatriske afdelinger i regionen ved at tjekke vinduer, døre og haveanlæg.

Mens 'farlig' drabssigtet er på flugt: Nu peger politi og region fingre ad hinanden
Mens 'farlig' drabssigtet er på flugt: Nu peger politi og region fingre ad hinanden

Det er ikke første gang, at en fange flygter fra psykiatrisk afdeling på Horsens Sygehus. Metroxpress kunne den 30. juni i år fortælle om en 24-årig mand, der også havde haft held med at flygte derfra.

Han var sigtet for at have knivdræbt sin søster, og han var på fri fod i fire dage, inden han blev fundet i Athen i Grækenland, da han selv meldte sig på ambassaden.

Farlig fange stadig på fri fod: Politiet uden spor
Farlig fange stadig på fri fod: Politiet uden spor

I forbindelse med flugten, fortalte ledende overlæge Ane Azalea Gildberg fra Region Midtjyllands regionspsykiatri i Horsens sådan her om stedets forhold til metroxpress:

- Vi er ikke nogen lukket institution. Vi er ikke sikret en afdeling. Så hvis man vil herfra, så kan det lade sig gøre, lød det fra Ane Azalea Gildberg.

Og det er ikke kun i Horsens, at der er problemer. Ritzau oplyser, at en fange, der flygtede fra psykriatisk afdelign i Vejle i lørdags, stadig er på fri fod.

Lummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommen
Lummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx