Af - 26/08-15 09:15

Demente ældre og flygtninge skal bo under samme tag på plejehjemDemente ældre og flygtninge skal bo under samme tag på plejehjem

I Skanderborg vil kommunen knalde et hegn op mellem demente ældre og flygtninge, der skal bo på samme plejehjem.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Flere af landets kommuner har gennem den seneste tid måttet ty til alternative og kontroversielle løsninger for at huse flygtninge midlertidigt.

Boligmangel presser kommuner: Flygtninge sendes på 4-stjernede hoteller
Boligmangel presser kommuner: Flygtninge sendes på 4-stjernede hoteller

Også i Skanderborg har man måttet tænke ud af boksen for at huse de mange flygtninge, som kommunen modtager.

Et politisk flertal besluttede således tidligere på året, at to af kommunens plejehjem, Baunegården og Søkilde, skal indrettes med flygtningeboliger.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

For plejehjemmet Søkilde, der ligger i Ry, betyder det, at en gruppe ældre demente nu er blevet flyttet fra den ene ende af plejehjemmet til den anden, så der til efteråret kan blive plads til 11 afskærmede værelser til flygtninge.

Søkilde Plejehjem ligger i Ry i Skanderborg Kommune.

Ikke alle er dog lige begejstret for idéen.

- Vi frygter, at de ældre demente bliver skræmte, når de her forandringer træder i kraft, lyder det fra formanden for kommunens Seniorråd, Kurt Rønne, der er fortørnet over, at rådet ikke er blevet hørt i forbindelse med sagen.

Flygtningehjælp roser Kristian Jensen: God idé
Flygtningehjælp roser Kristian Jensen: God idé

DF'er vil have barakker
Også DF-byrådsmedlem, Martin Frausing Poulsen, mener, at kombinationen af flygtninge og demente ældre under ét og samme tag, er en skidt idé.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke bare laver en ordentlig og mere permanent løsning, hvor man bygger nogle barakker til flygtningene, siger Martin Frausing Poulsen, der er medlem af kommunens økonomiudvalg.

Her skal man i dag, onsdag, behandle en finansiering på 300.000 kroner, så plejehjemmenes flygtningeafsnit kan gøres indflytningsklare. På Søkilde indebærer det blandt andet, at der skal opsættes både skillevægge og hegn, som adskiller flygtningene fra de ældre beboere.

Jonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtninge
Jonas donerer folks smårester fra SKAT til flygtninge

Næstformand i Skanderborgs Kommunes socialudvalg, Socialdemokraternes Frank W. Damgaard, mener, at den nuværende løsning, nok skal komme til at fungere.

- Begge plejehjem er i forvejen under afvikling og har tomme pladser. Desuden står vi en akut situation, hvor vi er nødt til at finde plads til de flygtninge, vi modtager, siger han.

Skanderborg Kommune har i år modtaget 116 flygtninge ud af en kvote på 201. Hertil kommer så familiesammenføringer.LÆS OGSÅ: V vil afskaffe Støjbergs forsvar for integrationsydelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx