Af - 18/06-15 11:03; Opdateret: 18/06-15 12:58

Aarhusianerne stemmer: Flere stadig i tvivlAarhusianerne stemmer: Flere stadig i tvivl

I Aarhus er der gang i valgstederne. I Viby Hallen - et af byens største valgsteder med godt 9000 stemmeberettigede - er de første krydser nu sat. Nogle er dog stadig i tvivl.

Bildstrecke im Grossformat »

Over hele landet har der siden tidlig morgen været travlhed hos valgstederne, hvor befolkningen gennem hele dagen skal sætte deres kryds. I Aarhus er et af de større valgsteder i Viby Hallen, hvor næsten 9000 aarhusianere skal stemme.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Holger Bajer er pensionist og valgtilforordnet på stedet. Allerede før valgstedet åbnede, var der kø til stemmeboksene.

- Det går ikke før klokken ni. Stemmesedlerne er i bundter af 25 og de skal tælles efter, før vi kan begynde. De har været bundter, hvor der kun var 24, sagde han.

Da klokken så blev ni, kunne valgformanden erklære Folketingsvalget for åbent og de første vælgere kunne komme ind og sætte deres kryds. En af dem var 19-årige Nina Jasmine Jensen. Hun kom fra at have trukket sit spørgsmål til en samfundsfagseksamen. For hende var det vigtigt at stemme:

- Jeg blev meget påvirket af min familie og jeg vidste, jeg hældte til rød blok. Jeg var dog ikke helt enige med noget parti, så det blev Radikale, de er på midten og jeg synes, Morten Østergaard er mega nice, men jeg har ikke stemt personligt. Jeg tror bestemt, min stemme tæller - især når valget er så tæt, sagde hun.

En anden MX mødte, var 34-årige Mette Bache Jacobsen. Hun var med sin kæreste, der skulle stemme i Viby Hallen og havde ikke selv besluttet sig endnu.

- Jeg sidder og tænker over, hvad jeg skal stemme. Om det skal være på et parti eller personligt, så bliver det nok på en af de yngre politikere. Måske en rød. Det passer godt på mine værdier, sagde hun.

Tvivlen var at finde hos flere. Sebastian Nygaard på 23 besluttede sig først i stemmeboksen.

- Det var jo lidt valget mellem pest eller kolera og jeg synes, det brev Helle Thorning sendte ud, var for meget. Man burde kunne fortælle om sin egen politik fremfor at nedgøre andre, men det blev nu alligevel en partistemme til S i sidste ende. For jeg er rød blok. Jeg stemte nemlig Radikale sidst og jeg synes, de har røvrendt de studerende med fremdriftsreformen - og for mig betyder handling altså mere end ord, sagde han.

Valgstederne lukker først klokken 20 i aften. Metroxpress følger med hele dagen live her på nettet - også fra Aarhus.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx