Af - 12/01-16 11:06

Lokal opbakning til lukningstruede caféerLokal opbakning til lukningstruede caféer

Beskæftigelsesordfører for Venstre i Aarhus, Lene Horsbøl, melder sig ind i kampen for at redde Café Kaffegal og Café ØKOgal

storybild

Idag, tirsdag, fortæller metroxpress, hvordan udfasningen af en forsøgsordning kan risikere at lukke to lokale Aarhus-caféer, Café Kaffegal og Café ØKOgal.

En forsøgsordning, der hidtil har tilladt socialøkonomiske virksomheder at ansætte flere i løntilskud end almindelige virksomheder, vil nemlig blive udfaset i slutningen af 2016, hvis ikke arbejdsmarkedets parter kan blive enige om en forlængelse, og parterne er endnu ikke blevet enige. Dermed kan de socialøkonomiske caféer i Aarhus blive nødsaget til at fyre deres medarbejdere og dreje nøglen om.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Café kan blive tvunget til lukning: - Ikke fair for vores udsatte medarbejdere
Café kan blive tvunget til lukning: - Ikke fair for vores udsatte medarbejdere

Beskæftigelsesordfører Leif Lahn Jensen og medlem af folketinget for Socialdemokraterne fortalte igår, at han vil have Beskæftigelsesministeren i samråd eller stille spørgsmål i salen.

Nu melder den lokale beskæftigelsesordfører for Venstre, Lene Horsbøl, sig også på banen. Hun ægrer sig over, hvis udfasningen af ordningen betyder, at de lokale caféer må lukke. Men i modsætning til Leif Lahn Jensen mener hun ikke, at løsningen skal findes på Christiansborg.

Lukningstruede caféer: Ordfører vil have minister i samråd
Lukningstruede caféer: Ordfører vil have minister i samråd

- Det er arbejdsmarkedets parter, LO og Dansk Arbejdsgiverforening, der ikke har kunnet blive enige om at fortsætte ordningen. Derfor nytter det ikke noget, at kalde ministeren i samråd, siger Lene Horsbøl.

Hun tog i går kontakt til LO i Aarhus.

- Det fagforeningerne frygter er, at forsøgsordningen kan misbruges til løndumping. Jeg har spurgt LO i Aarhus, om der er noget politisk i vejen for at lave en aftale, der redder caféerne. Er der det, skal vi selvfølgelig have kigget på det, siger Lene Horsbøl.

Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken
Northside vil være endnu bedre i år - og ikke kun på musikken


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx