Af - 09/11-15 15:51

Aros udstiller 500.000 cigaretter i nyt kunstværkAros udstiller 500.000 cigaretter i nyt kunstværk

I kommende udstilling om Kina, er en halv million cigaretter den essentielle del i et af værkerne.

storybild

De 500.000 cigaretter ligner på afstand et stort tigerskind. I Kina symboliserer tigeren sundhed, styrke og velstand. (Billede: PR-foto/Aros)

Cigaretter som kunst? Det lyder måske sort, men ikke desto mindre er en halv million cigaretter en vigtig del af et kunstværk på en kommende udstilling på kunstmuseet Aros.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Bag værket '1st Class' er den kinesiske kunstner Xu Bing, der har lagt cigaretterne i et mønster, så de på afstand ligner et stort tigerskind.

- Tæppet fortæller, hvordan tigeren er et symbol på sundhed i Kina. I den her sammenhæng laver Xu Bing en kontrast. For sundhed og styrke er jo ikke ligefrem det, man forbinder med en cigaret, siger kurator Pernille Dinesen til TV 2 Østjylland.

Bilist forsøgte at skyde genvej: Kan du se, hvorfor det gik galt?
Bilist forsøgte at skyde genvej: Kan du se, hvorfor det gik galt?


Værket har sidst været i Tyskland og er blevet transporteret til Aarhus i store stykker. Da cigaretter knækker let, måtte der også hentes nye forsyninger hjem fra Kina, der er verdens største største producent af tobak.

I sidste uge hjalp studerende fra blandt andet kunsthistorie på Aarhus Universitet med at samle værket, så det igen kunne blive til et stykke kunst.

Kunsthistoriestuderende er i gang med at samle værket. Foto: Polfoto

'1st Class' er en del af udstillingen 'A New Dinasty – Created in China', der åbner den 21. november og som skal give et indblik i det kinesiske samfunds udvikling.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx