Af - 14/12-16 18:18

Direktør har fået nok af dårlige betalere: Vil have trukket i deres lønDirektør har fået nok af dårlige betalere: Vil have trukket i deres løn

Et aarhusiansk trykkeri har opgivet at inddrive gæld fra dårlige betalere, da det er for nemt at undgå at betale. Nu ønsker firmaet at gæld til private virksomheder skal kunne inddrives via deres løn.

storybild

Esben Mols Kabell (th.) og Anders Grønborg er stiftere af og direktører i LaserTryk.dk. De afskriver hver dag ubetalte regninger som tab, fordi konsekvenserne for skyldnerne er for små. (Billede: PR)

En million kroner om året. Det er, hvad ét af Danmarks største trykkerier, LaserTryk.dk fra Aarhus, mister om året i ubetalte regninger. Firmaet har efter flere problemer med dårlige betalere helt opgivet at føre såkaldte fogedforretninger, da det ifølge dem selv er spild af tid og penge.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Vores gæld til staten eksploderer med milliarder
Vores gæld til staten eksploderer med milliarder

- Vi oplever hver dag, at privatpersoner ikke betaler deres regninger. Når man så kan se, at de stadig kan køre rundt i en leaset Audi - mens de er i RKI - og vi ikke kan gøre noget ved det, så bliver man provokeret, siger direktør for LaserTryk.dk, Esben Mols Kabell.

Han vil nu sammen med sin brancheforening, Grakom, arbejde for nye muligheder for at inddrive gælden. Esben Mols Kabell efterlyser, at SKAT kan tilbageholde en procentdel af de dårlige betaleres løn, indtil gælden til det private firma er betalt - ligesom de gør for det offentlige.

Det kan betale sig at spare op hos Skat
Det kan betale sig at spare op hos Skat

- I Danmark har vi i forbindelse med indtagelse fra skyldnere et slattent retssystem. Udover at det er et stort problem for os, taber staten også på det. 60-65 procent af de penge, vi ikke får ind, går samfundet jo glip af, siger direktøren, der mener, at privat lønindeholdelse vil have en præventiv effekt, da fordelene ved ikke at betale bliver minimeret.

Firmaer, der oplever problemer med dårlige betalere må benytte sig af det allerede eksisterende system. De må bruge inkassofirmaerne og fogedretten til at inddrive deres gæld.
Erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V).

ErhvervsordførerTorsten Schack Pedersen (V) anerkender, at det er et problem, når folk ikke betaler private firmaer, hvad de skylder. Han mener dog ikke, at det er SKATs problem.

- Jeg forstår godt, at LaserTryk.dk er frustrerede, men det er ikke en offentlig opgave at inddrage for en privat virksomhed. Det er en dårlig idé og et område, det offentlige ikke skal bevæge sig ind på, siger han.

Skyldnere får overskydende skat retur grundet ressourcemangel
Skyldnere får overskydende skat retur grundet ressourcemangel

Mødrehjælpen om lavere SU: Børnefamilier havner i gæld
Mødrehjælpen om lavere SU: Børnefamilier havner i gæld

Staten opgiver at inddrive studiegæld for 15 millioner
Staten opgiver at inddrive studiegæld for 15 millioner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Weinstein kan løslades med en fodlænke
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx