Af - 21/10-15 18:33; Opdateret: 21/10-15 22:52

Efter Heidis død: Stor uenighed om den tilbudte hjælpEfter Heidis død: Stor uenighed om den tilbudte hjælp

Mens Randers Kommune oplyser, at de gav 'cirka seks timers daglig hjælp' til nu afdøde Heidi Neergaard, så har hendes bisidder svært ved at se det tal for sig.

I slutningen af juni i år besøgte metroxpress Heidi Neergaard, da hun i næsten en måned ikke havde været i bad. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Da Heidi Neergaard i starten af oktober på tragisk vis tog sit eget liv, var det angiveligt fordi, hun ikke kunne overskue en fremtid, der hovedsagligt skulle bruges i sengen.

Hun skulle blandt andet have fået at vide, at hun kun kunne få seks timers hjælp om ugen, men det er altså ikke rigtigt, lyder det fra Randers Kommune.

- Den seneste ordning, som hun havde, var på cirka seks timer dagligt. Det er rigtigt nok, at den socialpædagogiske støtte var på seks timer om ugen, men oven i det var der også ledsager- og hjemmehjælp, siger leder af kommunens socialafdeling Runa Steenfeldt, der desuden oplyser, at sagen har deres allerstørste sympati.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Efter Heidis død: Handicapforbund vil have flere penge
Efter Heidis død: Handicapforbund vil have flere penge

Verner Hansen, der var bisidder til Heidi Neergaard og fuldte hendes sidste dage, kan ikke se, hvordan de er kommet frem til det regnestykke.

- Det er noget, som de forsøger at hive hjem. Hun fik sporadisk hjemmehjælp, og jeg kan maksimalt komme op på, at hun fik tre og en halv times hjælp om dagen, siger Verner Hansen.

Heidi fik ikke bad i ugevis: Nu har hun taget sit eget liv
Heidi fik ikke bad i ugevis: Nu har hun taget sit eget liv

Det tal får han ved at lægge 15 timers ledsagerhjælp om måneden, seks timers støtte om ugen og den sporadiske hjemmehjælp, som var på to timer dagligt, sammen. De to timer skulle desuden kun dække over nødvendige behov som at spise og tisse.

- Jeg synes, at Randers Kommune har en dårlig sag med her, siger Verner Hansen.

Runa Steenfeldt oplyser, at sagen rummer mange detaljer, og at den er 'langt mere kompleks end det, der er blevet fremstillet', og kommunen tilbyder derfor stadig at gennemgå den med Heidi Neergaards pårørende.

Heidi har ikke fået bad i 34 dage: Minister nægter at gribe ind
Heidi har ikke fået bad i 34 dage: Minister nægter at gribe ind


LÆS OGSÅ: Sure borgere: Der stinker i Aarhus

LÆS OGSÅ: Succes på Dokk1: Stort firma vil leje sig ind i de tomme lokaler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

800 år gammelt dansk slot får vild...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Antallet af voldssager eksploderer:...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx