Af - 05/11-15 10:49

Sara-Louises video bryder tabu: Skaber vigtigt fokus på borderlineSara-Louises video bryder tabu: Skaber vigtigt fokus på borderline

Formanden for Borderlinenetværket håber, at Sara-Louise Corns' video kan gøre folk bevidste om en lidelse, der er 'et helvede at leve med'.

Du kan se Sara-Louise Corns video her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det har rigtig stor betydning for personer, der enten har eller kender en med den psykiske lidelse borderline, at Sara-Louise Corns' video er nået ud til så mange mennesker.

Det fortæller Pia Frydensberg, der er stifter og formand for Borderlinenetværket. Hun er glad for, at Sara-Louise har kunnet nå ud til danskerne og fortælle om noget, der ifølge Pia Frydensberg er 'et helvede at leve med'.

Er du interesseret i nyheder fra det midtjyske, så like MX AARHUS her.

- Sara-Louise har fået skabt fokus på borderline, og det er der bestemt brug for. Der mangler både formidling og nuancering af problemet, og vi oplever, at det blandt andet gennem medier har været svært at nå ud til folk, siger hun.

- Jeg håber, at det her kan gøre folk bevidste om, at der er mennesker, der har det så forfærdeligt, at de lever på grænsen mellem liv og død, og at de har behov for hjælp. Når hver 10. begår selvmord og 75 procent gør skade på sig selv, så er det alvorligt, siger hun.

Ekspert om Sara-Louises borderline-video: Det handler ikke om opmærksomhed
Ekspert om Sara-Louises borderline-video: Det handler ikke om opmærksomhed

Sara-Louise hyldes for rørende video om sin lidelse: 'Bryder tabu for at redde liv'
Sara-Louise hyldes for rørende video om sin lidelse: 'Bryder tabu for at redde liv'

Pia Frydensberg er selv kommet ud af et liv med et borderline, da halvandet års terapi har gjort, at hun nu har lært at 'gribe sig selv', inden hun falder ned i et hul, eller inden det hele bliver for svært.

Hun vil gerne sætte fokus på, at man altså godt kan blive behandlet for borderline, og at det trods alt kun tager et til to år.

Behandlingen af borderline er da også blevet bedre over de seneste år, fortæller hun, og det bakkes op af institutleder på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet, Carsten René Jørgensen, der har forsket i borderline og skrevet bøger om emnet.

- I de senere år er der udviklet en række metoder til psykoterapeutisk behandling af borderline, der med veluddannede terapeuter har god effekt. Medicin har ikke den store effekt på kernen i bordelinelidelsen, siger han.

Træt af falske beskyldninger: Nu tager han trøjen af og viser hvem han er
Træt af falske beskyldninger: Nu tager han trøjen af og viser hvem han er

Hvad lærte du af hendes video?

Opslået af Metroxpress på 2. november 2015

Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp
Svære anoreksi-patienter skal nu have bedre hjælp

LÆS OGSÅ: Blåt øje afslører skjult sygdom: Kan du se hvorfor forældrene slog alarm?

LÆS OGSÅ: Denne hygiejnevane kan være spild af tid

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Sofie Linde: Sådan er Joakim som far
bt.dk
Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx