Af - 31/03-16 07:48; Opdateret: 31/03-16 08:10

Politisk flertal dropper stormoské i AarhusPolitisk flertal dropper stormoské i Aarhus

Et flertal i Aarhus Byråd har besluttet at droppe en ny stormoské i Gellerup

storybild

Fredgsbøn i moskéen på Grimhøjvej i Brabrand ved Aarhus. Her er det imam Ihabe Libdeh der taler. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Efter en længere debat i Aarhus Byråd i aftes står det nu klart, at stormoskéen på Bautavej i Gellerup næppe bliver til noget.

DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter
DF til Støjberg: Luk Grimhøj og tag en retssag bagefter

Tidligere har selv samme byråd ellers godkendt, at Forbundet af Islamiske Foreninger kunne få lov til at bygge stormoskéen, men de mange kritiske afsløringer i TV 2-programmet 'Moskéerne bag sløret' om det muslimske miljø i Aarhus har fået byrådet til at ændre holdning.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi sympatiserer med de moderate muslimer, der mener, at de radikale kræfter sætter dagsordenen. Når TV 2 dokumenterer, at foreninger, der indgår i stormoskeen, står bag formørkede holdninger, er der tale om et tilllidsbrud, siger SF's politiske ordfører Peder Udengaard til Stiften.dk

Moskeer efterlyser dialog om radikaliseringsudspil
Moskeer efterlyser dialog om radikaliseringsudspil

Det var netop med SF og Socialdemokraternes stemmer, at de fire borgerlige partiers forslag om at annullere udbuddet af byggegrunden til stormoskéen blev vedtaget.

Debatten i Aarhus Byråd blev fulgt af adskillige personer på tilhørspladserne, og flere af dem protesterede efterfølgende imod kursskiftet. Blandt andet Fatina Maarouf, som til TV 2 Østjylland siger:

S vil skærpe tilsyn med muslimske friskoler
S vil skærpe tilsyn med muslimske friskoler

- Det er super ærgerligt, for den (moskéen, red.) kunne samle alle. Det er ikke retfærdigt, lød det fra en af de muslimer, som i dag demonstrerede imod beslutningen om at trække støtten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Discount-gigant indfører pant på...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx