Af - 08/01-16 13:44

Kommune skal betale penge tilbage til gymnasier efter domKommune skal betale penge tilbage til gymnasier efter dom

Landsret giver syv gymnasier medhold i, at de ikke skal betale dækningsafgift.

storybild

(Billede: Lind ole)

Aarhus Kommune må ikke opkræve dækningsafgift af kommunens gymnasier, og kommunen skal derfor betale penge tilbage til skolerne.

Det har Vestre Landsret afsagt dom om fredag.

Det er syv gymnasier i Aarhus Kommune, der i fællesskab har lagt sag an. Skolerne mente ikke, at kommunen stadig kunne kræve dækningsafgift, efter at de blev selvejende institutioner i 2010.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.


Det er et af stridspunkterne, som landsretten har skullet tage stilling til: Er gymnasierne som selvejende institutioner ejet af staten eller ej?

Her kommer dækningsafgiften, som er dyrere end grundskylden, nemlig ind.

Weekendguide: Lopper og knurhår i Aarhus
Weekendguide: Lopper og knurhår i Aarhus

Hvis staten ejer gymnasierne, må kommunerne ikke opkræve grundskyld, men dækningsafgift. Hvis staten ikke anses som ejer af gymnasierne, er det omvendt.

Det blev en sejr for skolerne. Landsretten vurderede, at gymnasiernes ejendomme ikke må anses for at være ejet af staten, oplyser advokat Thomas Gønge, der har repræsenteret de syv skoler. Advokaten er meget glad for resultatet.

Hjemløse bruger byens biblioteker som varmestuer
Hjemløse bruger byens biblioteker som varmestuer

Det er Århus Statsgymnasium, Langkær Gymnasium, Århus Katedralskole, Risskov Gymnasium, Århus Akademi, Marselisborg Gymnasium og Egaa Gymnasium, der har lagt sag an.

Dækningsafgift er en afgift, som kommunerne har ret til at opkræve af ejerne af erhvervsejendomme og offentlige ejendomme, der er fritaget for kommunal grundskyld. Afgiften skal dække de kommunale udgifter ved ejendommene.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx