Af - 21/11-16 09:10

Finanslov 2017 får kritik i ØstjyllandFinanslov 2017 får kritik i Østjylland

Danmark har fået en ny finanslov, der i 2017 vil diktere det danske statsbudget. Ikke alle er dog lige tilfredse. I Aarhus møder finansloven for eksempel kritik på blandt andet kulturområdet.

storybild

En bevilling på tre millioner årligt kroner til Den Gamle By bliver mødt med kritik fra museumsdirektøren, der savner en permanent løsning. (Billede: kim Haugaard)

Regeringen har i samarbejde med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti med finanslov 2017 udfærdiget, hvordan Danmark skal budgetteres næste år.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Finansloven indeholder blandt andet forbedring af infrastrukturen og kulturbevillinger. I Aarhus har Den Gamle By for eksempel fået tildelt tre millioner i støtte årligt frem til 2020, men selvom pengene luner, møder bevillingen alligevel kritik.

Ekspert: Finanslov ændrer intet – valget lurer lige efter nytår
Ekspert: Finanslov ændrer intet – valget lurer lige efter nytår

- Allerede da vi fik bevillingen på tre millioner tilbage i 2008 havde jeg indtrykket af, at det ville blive en permanent ordning, men det er det så ikke blevet. Jeg forstår det faktisk ikke rigtig, da det, som pengene går til, jo ikke ændrer sig - det er penge, vi har brug for hver eneste år, siger museumsdirektør for Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, der i de næste fire år vil fortsætte med at vise, hvor meget stedet betyder for mange mennesker, og at en permanent løsning vil give en tiltrængt ro.

- Jeg håber på en permanent bevilling i 2020. Jeg vælger at tro på, at fornuften vil sejre til sidst, siger direktøren.

Byrådsmedlem i Aarhus Kommune Hans Halvorsen (S) giver Thomas Bloch Ravn ret i kritikken.

- Flere i Aarhus, inklusive mig selv, så meget gerne, at bevillingen til Den Gamle By blev gjort permanent, siger byrådsmedlemmet og nævner derudover flere kritikpunkter.

Bilbranche forventer at sælge større biler efter finanslov
Bilbranche forventer at sælge større biler efter finanslov

- Finansloven tager godt nok fat i udvidelsen af E45 - som er tiltrængt - men den fokuserer slet ikke på flaskehalsen mellem Horsens og Skanderborg, som fortsat vil være et problem. Derudover havde jeg personligt også gerne set en bevilling til etape to i letbanebyggeriet, siger Hans Halvorsen.

Finanslov: Forbrugernes kemi-vagthund overlever
Finanslov: Forbrugernes kemi-vagthund overlever


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sådan er det gået Emma fra Årgang 0...
bt.dk
Jonas blev indlagt i et...
bt.dk
Dansk kvinde død på ferieø
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx