Af - 04/02-16 13:09; Opdateret: 04/02-16 13:39

Tusinder vil overnatte i dansk Ikea: Her er møbelkædens svarTusinder vil overnatte i dansk Ikea: Her er møbelkædens svar

På Facebook er der oprettet begivenheder, hvor folk bliver inviteret til at overnatte i Ikea. Møbelkæden har dog intet med begivenhederne at gøre.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre i galleriet for at se de punkter, alle gennemgår, når man er en tur i IKEA. Det kan godt være, at man tager i IKEA for at købe møbler. Men mindst halvdelen af motivationen til at slæbe sig afsted til møbelkæden kommer, fordi man ved, at man i pausen kan fråde IKEAs fænomenale kødboller. Priserne er så lave, og tingene er bare så fede, at man kommer til at fylde vognen op med ganske ubrugelige ting - helt uden at tænke over til - selvom man egentlig kun skulle have købt en natlampe. IKEA laver fede ting, som passer ind i alle hjem. Alt fra sengestel til loftslamper spiller bare - på nær lige deres sofaer, som af uforklarlige årsager er dødhamrende kedelige og grimme. En dræbende hovedpine er næsten uundgåelig på en IKEA-tur. Kan I ikke lige tage og skrue ned for lysstyrken, IKEA? Man opdager pludselig, at man ikke har en dyt styr på design og indretning, og varerne i vognen passer jo slet ikke sammen!?!? At ødelægge noget er et must på en IKEA-tur. Det kan være alt fra dekoration til spejle, men det er heldigvis altid nemt at skjule, at det ikke var dig, der gjorde det. Der er altid et barn, der hiver sine forældre i tøjet og skriger for at få et stykke legetøj. Helt ærligt.. Hvorfor tager forældre deres børn med i IKEA?! Manden vil have en seng formet som en racerbil. Kvinden vil have, at han holder mund. De er der altid og spreder altid lige dårlig stemning. Uanset hvor meget man skal nå, er der altid tid til at hoppe rundt i sengene eller lege gemmeleg i skabsafdelingen. Folk tror, at du lige tester stolen for at finde ud af, om du kunne forestille dig at have den stående i stuen derhjemme. Men egentlig tager du bare en lur, for en IKEA-tur er noget af det mest trættende i verden. IKEA er en endeløs møbeljungle, og bedst som man tror, at udgangen er i sigte, viser det sig, at det bare er endnu en satans køkkenafdeling.

Næsten 8.000 mennesker har på Facebook angivet, at de enten 'deltager' eller er 'interesserede' i et event, hvor de er inviteret til at overnatte i Ikea i Aarhus den 4. marts.

'Kom og sov i IKEA. Der er senge til alle, ellers samler vi nogle,' står der i invitationen, hvor der også opfordres til at dele den med vennerne, så flere kan få kendskab til eventet.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Og man kan vist roligt sige, at det er lykkes, når godt 8.000 vil være med til 'Overnatning i IKEA', som eventet hedder. Men der er bare lige et problem. Begivenheden har intet med Ikea at gøre.

Møbelgiganten står nemlig ikke selv bag invitationen, der i stedet ligner en af de mange falske events, der florerer på Facebook for tiden.

Og kigger man på Facebook-siden 'Vi elsker køer', der står bag eventet, så er det nok heller ikke deres eneste falske event. De har nemlig også inviteret til 'Kursus i at drikke Randers-bajer' og 'Lynkursus i at fange en hjort'.

Liste: 11 ting alle oplever på en tur i IKEA
Liste: 11 ting alle oplever på en tur i IKEA

Ikea synes dog ikke, at der er noget sjovt i, at tilfældige Facebook-grupper inviterer folk til pyjamasfest i deres varehuse. Derfor har de lavet et opslag på eventet, hvor de opfordrer til, at man anmelder begivenheden.

'IKEA Danmark har ikke noget med disse begivenheder at gøre, og det er ikke noget IKEA har givet tilladelse til. Vi vil derfor gerne bede om jeres hjælp til at anmelde begivenhederne på Facebook,' skriver den svenske møbelgigant.

Pas på: IKEA tilbagekalder livsfarligt legetøj
Pas på: IKEA tilbagekalder livsfarligt legetøj

Til metroxpress uddyber kommunikationsansvarlig, Tina Lindharth, at Ikea de sidste 5-6 måneder har oplevet et stigende misbrug af deres varemærke gennem Facebook. Selv om det hovedsageligt er falske konkurrencer, så slår de ned på det hele.

- Det er jo ikke okay, at de bruger os og vores varemærke til det, og det koster tid og ressourcer, fordi vi både skal bruge kræfter på at få siderne lukket og håndtere de forbrugere, der skriver til os for at høre, om vi har noget med det at gøre, siger hun.

Ikea har også lagt opslaget op på deres egen Facebook-side, hvor de desuden henviser til et event i varehuset i Høje Taastrup, og der er det tilsyneladende lykkes at få det slettet. Metroxpress kunne i hvert fald ikke finde det.

Ikea giver kæmpe julebonus
Ikea giver kæmpe julebonus

Ikea har tidligere oplevet problemer i Holland, hvor over 60.000 havde meldt sig til at lege gemmeleg i tre af deres varehuse. Den store interesse fik dog Ikea til at melde ud, at det ikke kom til at ske.

Dengang var meldingen også fra den danske Ikea-afdeling, at man takker nej, hvis folk henvender sig med forespørgsler om gemmeleg eller lignende. Sådan er det stadig, men det udelukker ikke helt muligheden for, at nogle på et tidspunkt kan få lov til at blive i Ikea natten over.

- Vi har prøvet noget lignende før, men vi har ikke planer om at lave noget, hvor man kan sove i vores varehuse. Men man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, fortæller Tina Lindharth.

OPDATERING: Siden metroxpress har skrevet om eventet 'Overnatning i IKEA' har personerne bag ændret navnet til 'Overnatning i Hammer Bakker'. Kigger man kommentarerne igennem, er der flere opslag, der handler om Ikea.

Du kan læse Ikea's Facebook-opslag, hvor de anmoder om at anmelde de falske begivenheder, her:

Vi er blevet gjort opmærksomme på, at der er oprettet flere begivenheder på Facebook, der inviterer til overnatning i...

Opslået af IKEA DK på 1. februar 2016

Derfor køber du for meget i IKEA (og sådan undgår du at gøre det igen)
Derfor køber du for meget i IKEA (og sådan undgår du at gøre det igen)


LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: IKEA forvandler børnetegninger til tøjdyr

LÆS OGSÅ: Ikea og H&M ramt af sms-bedrageri

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx