Af - 16/06-16 07:54

Kommune frygter rotter er resistente over for giftKommune frygter rotter er resistente over for gift

Nye undersøgelser bekræfter Aarhus Kommunes tidligere mistanke.

storybild

Hvis alle byens rotter er resistente over for giften, mangler kommunen et stærkere alternativ og kan dermed ikke udrydde skadedyrene. (Billede: Scanpix/arkiv)

Flere og flere borgere i Aarhus Kommune klager over problemer med rotter. Indtil nu har kommunens rottebekæmpelse ikke kunne svare på, om resisistensproblemer kan være årsag til problemerne med den firebenede gnaver. Men det kan de nu. Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi har fået resultaterne fra rottehaler, som vi har indsendt til et tysk laboratorium. Desværre bekræfter resultaterne den mistanke, vi havde i forvejen,« siger Lene Nørskov Skjødt fra rottebekæmpelsen til Stiften.dk og tilføjer:

- Seks ud af de otte rotter, som er blevet undersøgt, var resistente. Og de sidste to var ’følsomme’, hvilket betyder, at der er risiko for, at deres unger vil være resistente. Der er tale om en meget lille undersøgelse, men den kan give et fingerpeg om situationen.

Rådmand: Aarhus mangler penge til rottebekæmpelse
Rådmand: Aarhus mangler penge til rottebekæmpelse

Der skal nu foretages supplerende undersøgelser og viser de samme mønster, har rottebekæmpelsen et problem. I øjeblikket er der ikke godkendt stærkere gifte til at bekæmpe rotter, og det betyder, at de ikke længere kan udrytte rotter i kloaksystemet.

Fodkolde rotter trækker ind i husene
Fodkolde rotter trækker ind i husene

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx