Af - 20/10-15 14:17; Opdateret: 20/10-15 14:31

Kontroversielle kunstnere får bøder for at hænge 'Terrorist Welcome'-plakater opKontroversielle kunstnere får bøder for at hænge 'Terrorist Welcome'-plakater op

Plakater med budskabet 'Terrorist Welcome – Bring your weapons' blev for nyligt spredt ud over Silkeborg, og det har givet kunstnerne bag en bøde - men ikke for indholdet.

Bildstrecke im Grossformat »

Den kontroversielle kunster Dan Parks nylige besøg i Silkeborg kastede en politianmeldelse af sig, fordi han hængte plakater og og smed sedler i postkasser, hvor der stod 'Terrorist Welcome – Bring your weapons'.

Det gjorde han sammen med kunstner-kollegerne Ibi-Pippi Orup Hedegaard og Uwe Max Jensen, og de har nu alle tre fået en bøde på 1.500 kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Bøderne er ikke givet for at opfordre til terror, som der ellers først var på tale. De er i stedet givet for ulovligt at opsætte plakaterne på elskabe rundt omkring i byen.

- De er i bund og grund sigtet for hærværk, og så er det jo i sidste ende retten, der skal beslutte, om det kan bevises, siger Flemming Just fra Silkeborg Politi til metroxpress.

Anders And og Den Blå Planet meldt til politiet
Anders And og Den Blå Planet meldt til politiet

Ibi-Pippi Orup Hedegaard mener da også, at plakaterne hører ind under den kunstneriske frihed, men hun har også planer om at gøre indsigelse mod bøden for at ophænge dem ulovligt.

- På den video, hvor vi er rundt i byen, kan man kun se Dan Park hænge dem op. Man ser ikke, at jeg gør det, siger hun til metroxpress.

Sure borgere: Der stinker i Aarhus
Sure borgere: Der stinker i Aarhus

Hun vil ikke vurdere, om Dan Parks bødestraf så er rigtig nok. Den svenske kunstner var i Silkeborg, fordi Ibi-Pippi Orup Hedegaard og Uwe Max Jensen har startet en komité, der skal støtte den kontroversielle kunstner.

- Vores formål er at udbrede kendskabet til Dan Park, så der kommer en større forståelse for hans værker. Mange ser bare det, de vil se, og nægter at forholde sig til humoren og ironien bag, siger Ibi-Pippi Orup Hedegaard.

I forhold til selv plakaterne, så er der ifølge Ibi-Pippi også en seriøs forklaring bag dem, der handler om, at der kan gemme sig terrorister blandt de flygtninge, der kommer til landet.

- Der er en hel reel risiko for, at der er terrorister i blandt. Det kan man ikke komme uden om, og det skal der sættes fokus på, siger Ibi-Pippi.

De tre kunstnere Dan Park, Ibi-Pippi Orup Hedegaard og Uwe Max Jensen. (Billede: balletmagnifique.blogspot.dk)

Her er 10 gode grunde til, at du skal flytte til Jylland
Her er 10 gode grunde til, at du skal flytte til Jylland


LÆS OGSÅ: Anders And og Den Blå Planet undskylder skjult reklame

LÆS OGSÅ: Veteranbiler gemt væk i lade i 30 år: Nu kan de blive dine

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

5-årig dreng faldt ud af vindue
bt.dk
Gennembrud for Martin Thorborg:...
bt.dk
OLs superstjerne bryder ud i tårer...
bt.dk
Tidligere FCK-spiller sælger sin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx