Af - 28/02-16 15:44; Opdateret: 28/02-16 16:04

HVAD er det?! Mystisk frikadelle-skulptur dukker op i RandersHVAD er det?! Mystisk frikadelle-skulptur dukker op i Randers

En ny skulptur er dukket op i Randers. Den skal symbolisere den svinekøds-debat, som Randers er blevet kendt for.

Bildstrecke im Grossformat »

Frikadelle-skulptur i Randers.

- Vi har lavet den for at markere, at vi ikke tager os selv for højtideligt og for at markere, med et glimt i øjet, at vi er frikadellernes by, siger ejer af Galleri Cykelbørsen, Claus Ørsted.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Sammen med en kunstner, der ønsker at være anonym, var Claus Ørsted med til at sætte den frikadelle-lignende skulptur op torsdag aften i Randers by.

- Den omfavner både dem som mener, at det er ganske godt, at vi har haft denne debat, og dem som mener, at det har været en dårlig debat for Randers, siger Claus Ørsted, der selv mener, at debatten er kørt helt af sporret og henviser til den byttehandel, der foregik mellem Venstre og Dansk Folkeparti i Randers.

Medie: Derfor blev 'svinekød på menuen' vedtaget i Randers
Medie: Derfor blev 'svinekød på menuen' vedtaget i Randers

Ifølge formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune Mogens Nyholm (R) tilføjer skulpturen noget nyt til debatten, men han spår den ikke en lang levetid.

- Jeg ser det som en sjov happening og et indspark i svinekøds-debatten her i byen. Det er en kommentar til den politiske situation i Randers. Det er meget fint med den slags idéer, siger Mogens Nyholm, der selv stemte imod forslaget om, at kommunale institutioner i Randers skal servere svinekød, til TV 2/Østjylland.

Svinekød på menuen er nu et krav i Randers Kommune
Svinekød på menuen er nu et krav i Randers Kommune

Siden skulpturen kom op har Claus Ørsted fået positiv respons fra folk, der synes frikadelle-skulpturen er sjov.

- Alle dem jeg har snakket med har været enige om, at det har været sjovt. Nogen har været fremme i medierne og sige, at den kunstnerisk ikke er god nok, men de har misforstået det hele, for det har ikke en skid med kunst at gøre - det er en kommentar til denne debat, lyder det fra Claus Ørsted, hvis telefon har kimet over weekenden.

- Folk har ringet ind og bestilt frikadeller hos mig, men det kan jeg altså ikke klare, griner han.

LÆS OGSÅ: Ud af det blå: Kendt DF'er trækker svinekødsforslag tilbage

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx