Af - 21/09-16 11:15

Dansk museum sagsøgt af Elvis-familie: Sådan lød dommenDansk museum sagsøgt af Elvis-familie: Sådan lød dommen

Elvis Presleys familie sagsøgte igennem Elvis Presley Enterprises sidste år det danske Elvis-museum Memphis Mansion for brud på ophavsretten. I dag faldt dommen.

Bildstrecke im Grossformat »

Det blev i dag i Sø- og Handelsretten afgjort, om Elvis-museet i Randers, det såkaldte Memphis Mansion (tidligere Graceland Randers, red), havde brudt ophavsretten for at bruge navnet Graceland, som afdøde Elvis Presleys hus hedder.

Er du interesseret i nyheder fra Østjylland, så like MX AARHUS her.

Det var selskabet Elvis Presley Enterprises - hvor Elvis’ enke og datter er medejere og bestyrelsesmedlemmer - der lagde sag an mod direktøren for Memphis Mansion, Henrik Knudsen. De mente nemlig, at museets tidligere navn Graceland Randers mindede for meget om Elvis Presleys hus i USA, som hedder Graceland.

Elvis Presleys telefon er havnet i Randers
Elvis Presleys telefon er havnet i Randers

Derfor stod Henrik Knudsen i dag til at skulle betale op mod 1,5 millioner kroner, men så meget endte han dog ikke med at skulle betale.

I sagen Elvis Presley Enterprises mod Graceland Randers A/S lød det onsdag formiddag fra dommerne Claus Forum Petersen, Tina Bøggild og Kai Wöldike Bested, at Henrik Knudsen skal betale en halv million kroner til det amerikanske selskab. Det skriver Ritzau.

Top 10: Her er de mest populære turistattraktioner i Østjylland
Top 10: Her er de mest populære turistattraktioner i Østjylland

Museumschefen blev derudover frikendt på en række andre punkter, som de tre amerikanske selskaber GL SPE LLC, ABG EPE IP LLC og så også Inc. Elvis Presley Enterprises, har nedlagt under sagen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx