Af - 03/08-15 13:27; Opdateret: 03/08-15 14:50

Der er en ny \Der er en ny "sherif" i Aarhus

I dag starter Østjyllands nye politidirektør på jobbet, og hun er klar til at tage mod udfordringerne og knap så klar til at tage imod gratis gaver.

storybild

Helle Kyndesen er ny politidirektør i Østjyllands Politikreds.

Der sidder ikke en decideret sherifstjerne på uniformen hos Østjyllands nye politidirektør, Helle Kyndesen. Til gengæld hænger der et stort ansvar over den, når der både skal holdes styr på selve Aarhus og de mindre kommuner rundt om.

- Jeg glæder mig meget til at komme i gang. Jeg skal først lære det hele at kende, både internt og ude i politikredsen, og så gælder det om, at vi fortsætter med at gøre en ekstra indsats for at sikre tryghed hos borgerne, fortæller den nye politidirektør, da hun bliver præsenteret på stationen i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Posten overtager hun fra 66-årige Jørgen Illum, der går på pension. Han har før været i mediernes søgelys for at have modtaget billetter og andre goder gratis, selv om "ganske små gaver er forbudt", som lektor i forvaltningsret Sten Bønsing fortalte, da metroxpress i april kunne afsløre, at Jørgen Illum havde modtaget teaterbilletter til ham og konen.

Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter
Politidirektør og konen fik gratis teater-billetter

På det tidspunkt viste en aktindsigt, at Helle Kyndesen ikke havde sagt 'ja' til gratis billetter, og hun vil fortsætte hendes linje i det nye job.

- Jeg vil selvfølgelig overholde de retningslinjer, der nu engang er, og det betyder, at jeg kun kan finde på at deltage, når det er noget, der er særlig relevant for mit arbejde, siger den nye politidirektør.

Hun følger desuden med i Rigsrevisionens gennemgang af den nuværende sag om blandt andet Jørgen Illum, så hun kan være opdateret, hvis der kommer ændringer i reglerne for gaver i forbindelse med arbejdet.

Politidirektør: Derfor tog jeg imod billetterne
Politidirektør: Derfor tog jeg imod billetterne

At følge med er også noget, som 51-årige Helle Kyndesen glæder sig til at komme i gang med i sin nye politikreds. Hun kommer fra Sydøstjyllands Politi, hvor hun havde den samme stilling, og hun ser kredsenes opbygning som den væsentligste forskel.

- Der er nogle anderledes udfordringer, når man både skal være i en stor by som Aarhus, men samtidig også skal være synlige i de mindre kommuner rundt om. Der gælder det om at tilpasse sig, fortæller Helle Kyndesen.

Med Aarhus får hun så en noget større by, og derfor anerkender hun også, at hun kommer til at arbejde med områder, der er værre end dem i Horsens, Vejle og Kolding.

Sådan kan sæl være havnet på motorvejen ved Aarhus
Sådan kan sæl være havnet på motorvejen ved Aarhus

Et af politikredsens nuværende problemer findes også i Bispehaven i udkanten af Aarhus, hvor Netto's butik blandt andet har drejet nøglen om for at slippe for hærværk, tyveri og chikane.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Helle Kyndesen er skam også klar over, at der skal ydes en ekstra indsats i de udsatte områder, men efter en halv dag i spidsen for politikredsen kan hun endnu ikke sige, hvordan hun vil sætte sit præg på arbejdet derude.

Chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen kender til gengæld bedre til situationen, og han mener, at det går i den rigtige retning.

- Det tager meget energi, fordi vi også skal sikre, at beboerne er trygge i Bispehaven. Vi kigger meget på, hvad det er, vi laver deroppe, og vi er jo i gang med nogenlunde den samme proces som i Gellerup, hvor det har virket. Der har det sjældent været roligere, siger han.

Gaverne regner ned over midtjysk politidirektør
Gaverne regner ned over midtjysk politidirektør

​​

LÆS OGSÅ: Gave-giver fik koncert-tilladelser af Østjyllands Politi

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx