Af - 18/08-15 14:45

Fire år gammel ispind fælder indbrudstyvFire år gammel ispind fælder indbrudstyv

En ispind og forhjulet på en mountainbike har gjort, at Østjyllands Politi kan kalde et fire år gammelt indbrud for opklaret.

storybild

En indbrudstyv sluttede af med en is, da han tømte et hus i Lystrup tilbage i 2011. Det fik ham fanget i 2015. (Billede: Polfoto/Holm Ditte Lysgaard)

En 39-årig mand må virkeligt fortryde, at han for fire år siden spiste en is. Det har nemlig gjort, at han er blevet sigtet for indbrud. Det lyder måske lidt mærkeligt, men der er en god forklaring bag.

Østjyllands Politi har nemlig sigtet en indbrudstyv på baggrund af DNA fra en ispind, som han efterlod, da han tilbage i 2011 ikke kunne lade de kolde lækkerier i husejernes fryser være i forbindelse med et indbrud i Lystrup. Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Det er ikke hver dag, at vi ser en gerningsmand spise is på gerningsstedet og efterlade det, så vi på den her måde kan opklare en sag, siger politikommissær Anders Uhrskov fra Lokalpolitiet i Aarhus lettere ironisk til metroxpress.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Indbruddet blev nemlig ikke opklaret tilbage i 2011, så dengang blev ispinden kun analyseret og DNA-sporet gemt i et register. Sagen blev derefter lagt på hylden under de uopklarede, og den kom først op igen her til sommer.

Børn i storbyen får mere allergi end dem på landet
Børn i storbyen får mere allergi end dem på landet

Den 2. juni får politiet fik et tip om, at en eller anden er i gang med at stjæle forhjulet på en mountainbike i nærheden af Storcenter Nord i Aarhus. Politiet får fanget cykeltyven, der snart skal vise sig at være lidt mere end det.

Helt som man plejer tager man en DNA-prøve sammen med fingeraftryk og et billede, da manden er blevet anholdt. I første omgang bliver han sendt hjem med en bøde på 1.500 kroner.

Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt
Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt

Nogle uger efter får politiet så en besked om, at der er et match i DNA-registret. Cykeltyven er åbenbart den samme som den isglade indbrudstyv. En patrulje må altså ud til den 39-årige mand og fortælle ham, at han er blevet fældet af en ispind.

- Det er standard-procedure, at vi gemmer DNA-spor efter forbrydelser, og når vi så får muligheden for at tage en DNA-prøve fra en anholdt, så gør vi det, og i det her tilfælde matchede de hinanden, siger politikommissær Anders Uhrskov.

- Vi er glade, hver gang vi får løst en gåde, og vi havde ikke kunne stå i sådan en situation nu, hvis vi ikke havde haft DNA-spor, siger han.

Den 39-årige mand er nu sigtet for indbruddet i Lystrup i 2011.

LÆS OGSÅ: Derfor stikker myggen ALTID mig - og ikke dig

LÆS OGSÅ: Aarhus-firma vil gøre det nemmere at handle på nettet

LÆS OGSÅ: Er din på listen? I disse bybusser gives der flest bøder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx