Af - 01/03-16 10:12

\"Borgmesteren har ført byrådet bag lyset"

Venstre og Liberal Alliance føler sig vildledt af borgmester i sag om økologi-omlægning.

storybild

Venstres Gert Bjerregaard (t.v.) føler sig ført bag lyset af Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) i sag om økologi. (Billede: Polfoto)

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) kunne for nylig oplyse, at det ikke havde kostet byens borgere en krone ekstra at gå fra 11 procent økologi i 2013 til 53 procent økologi i 2015.

Nu viser en aktindsigt til metroxpress dog, at kommunens regning for råvarer i samme periode er steget hele 6,4 millioner kroner.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hvor stor en del af millionregningen som går til økologi kan kommunen ikke redegøre nærmere for. Man oplyser at den skyldes en 'stigning i prisen på fødevarer generelt, ændringer i organiseringer og tilbud om mad, og ændringer i forhold til aftaler på indkøb af fødevarer.'

Men det holder ikke, lyder det fra oppositionen i byrådet.

- Vi fik jo at vide at omlægningen ikke ville koste noget, og det viser sig jo nu ikke at være sandheden, lyder det fra Venstres politiske ordfører i byrådet Gert Bjerregaard.

Samme toner lyder fra Liberal Alliances Lars Boje Mathiesen.

- Det grænser til manipulation, når man siger det ikke er dyrere at omlægge til økologi, når regningen samtidig stiger. Man siger så at det kan skyldes at råvarerne er blevet dyrere, men det kan jo bare skyldes at man køber økologisk. Det giver ingen mening, siger Liberal Alliances Lars Boje Mathissen.

Borgmester Jacob Bundsgaard har efter ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen, men fastholder i et skriftligt svar at omlægningen er 'udgiftsneutral' og at byrådet ikke har fået forkerte oplysninger.

Efter metroxpress' henvendelse har byrådet ligeledes fået et notat om sagen, hvor man bl.a. skriver at 'der er intet, der tyder på, at det er økologiomlægningen, der er forklaring på stigningen i udgifterne.'

Venstres Gert Bjerregaard kalder notatet et røgslør.

- Det er tydeligt for enhver at borgmester Jacob Bundsgaard (S) prøver at sende røgslør ud - men det ændrer ikke på, at borgmesteren har ført byrådet og borgerne bag lyset - at indføre økologi koster og i det her tilfælde millioner vis af kroner.

Venstre og Liberal Alliance kræver nu at man undersøger hvad økologiomstillingen har kostet.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere Superliga-direktør i krig...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nikolaj Jacobsens mareridt: 'Det er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx