Af Rune Sørensen - 18/08-16 11:25

Havnebosser brugte 150.000 kroner på vinHavnebosser brugte 150.000 kroner på vin

På to et halvt år har Aarhus Havn brugt cirka 150.000 kroner på vin. De kan ikke fortælle præcis hvad hver enkelt flaske er brugt til. Ikke i orden, lyder det fra lektor i forvaltningsret.

storybild

(Billede: Camilla Rønde)

En gennemgang af 48 forskellige vin-fakturaer fra Aarhus Havn viser, at der i perioden november 2012 til maj 2015 er brugt næsten 150.000 kroner på vin. Mange af fakturaerne er på flere tusinde kroner med enkelte på over 10.000 kroner.

Aarhus Havn fortæller, at størstedelen af vinen er brugt som betaling til frivillige, men kan ikke fortælle præcis, hvad hver enkelt flaske vin er brugt til.

- Når krydstogtskibe lægger til, hjælper pensionister med at tage mod turisterne. I stedet for at betale løn, får de de et par flasker vin som betaling, siger havnedirektør, Jakob Flyvbjerg Christensen.

Ingen afgange for vandflyveren de næste par dage
Ingen afgange for vandflyveren de næste par dage

Han påpeger, at der for nogle måneder siden blev indført en såkaldt code of conduct, der skal hjælpe med at sætte nogle konkrete rammer på området.

Sten Bønsing, lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet, fortæller, at Aarhus Havn skal kunne vise, præcis hvad samtlige flasker er brugt på.

- Det er god forvaltningsskik at kunne fremvise, i hvilke hænder, hver enkelt flaske, er endt i. Det er ikke i orden, at det umiddelbart ikke kan ses, siger Sten Bønsing.

Enhedslisten ikke just tilfreds med, at man ikke har styr på, hvad hver flaske er brugt til.

Mols-Linien skal igen i retten for at sejle for stærkt
Mols-Linien skal igen i retten for at sejle for stærkt

- Det lyder problematisk, at de bruger så mange penge på noget, de ikke 100 procent kan redegøre for. Det vil jeg kalde uskik, siger byrådsmedlem Maria Sloth.

Byrådsmedlem i Aarhus Kommune Lars Boje Christiansen fra Liberal Alliance sidder i Aarhus Havns bestyrelse og fortæller, at han har fuld tiltro til direktøren.

LÆS OGSÅ: Brand i træaffald lukker dele af Aarhus Havn

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx