Af - 02/07-15 16:18

Følelsesladet debat: Nu hånes Hottentot-kritikerneFølelsesladet debat: Nu hånes Hottentot-kritikerne

Efter de seneste ugers debat om, hvorvidt nogle af forlystelserne i Djurs Sommerland var racistiske, bliver kritikken nu hånet på de sociale medier.

Bildstrecke im Grossformat »

Nu bliver der gjort grin med debatten om, hvorvidt nogle af forlystelserne i Djurs Sommerland skulle være racistiske. (Arkivfoto.)

"Er du voksen, midtimellem eller lille? Så' det Djurs Sommerland," lyder den velkendte jingle i reklamerne for forlystelsesparken, men det er ikke alle, der føler sig velkomne. Metroxpress har den seneste tid skrevet om, hvordan kritiske røster har udtalt, at de mener, at forlystelserne "Hottentot-karussellen" og "Kannibalgryderne" er racistiske og historieløse. Nu er det kritikerne, der står for skud på de sociale medier.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Kendt radiovært til Djurs Sommerland: Luk jeres Afrikaland
Kendt radiovært til Djurs Sommerland: Luk jeres Afrikaland

På forlystelsesparkens egen facebookside har der været utallige indlæg om emnet. Nu har de valgt at slette opslagene på deres facebookside. Ét har de dog ladet stå. Afsenderen er Stefan Kjeldsen fra Viby:

- Jeg synes det er dybt diskriminerende og karikerende at hentyde til, at os landmænd bruger grise som transport. Det ødelægger landmandssønnernes selvværd og forældrene skal svare på mange spørgsmål, fra interesserede børn, skriver han og påpeger, at ironi kan forekomme. Opslaget har i skrivende stund over 7.600 likes.

Modstanderne af Djurs Sommerlands forlystelser "Hottentot-karrusellen" og "Kannibalgryderne" mødes nu med hånende indlæg på de sociale medier. Blandt andet gøres der grin med, at forlystelsesparkes "Bondegårdskarrusellen" også er en karikatur af landmænd. (Arkivfoto.)

Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen
Djurs Sommerland beklager: - Ikke vores hensigt at støde nogen

Flere af metroxpress' læsere har også meldt sig ind debatten, der vækker stærke følelser.

- Hvad så med de utallige forlystelser der har et vikinge tema? Antyder de ikke at jeg rejser til andre lande for at plyndre og voldtage? Så nu skal jeg lave en underskriftsindsamling for at stoppe dem fordi jeg er et hysterisk pjok, skrev læseren Michael K. Nielsen.

Kannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiske
Kannibaler og hottentotter i modvind: - Djurs Sommerland er racistiske

Josef Nielsen er manden bag underskriftsindsamlingen mod forlystelserne. Han er også talsmand for initiativet African Empowerment. Han har selv afrikanske rødder og finder ikke de hånende indlæg særligt morsomme.

- Jeg kan ikke bestemme, hvad folk synes om det, vi prøver at sige. Men jeg er glad for at der er andre, der kan se, at det kan være svært at have en anden hudfarve nogle gange, men meninger er jo meninger, lyder det fra Josef Nielsen.

Han tilføjer:

- Jeg synes det er fint, vi tager debatten og det er også fint at være uenige, men vi behøver ikke være uvenner af den grund.

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx