Af - 28/08-15 12:54

Skarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldigSkarp kritik af festuge: Finkulturel og ligegyldig

Festugen får kritik for ikke at gøre nok for at ramme de studerende i årets program. Festuge-direktør er ikke enig, men åben over for mere samarbejde.

storybild

(Billede: Polfoto/Munch ida)

Festugen er skudt i gang med masser af events over 11 dage, men står man i Danmarks yngste by som studerende, kan det godt være svært at finde de fede arrangementer.

- De mangler at tage højde for byens mange studerende, og jeg synes også, at det i løbet af de sidste år er blevet lidt mere finkulturelt og på en måde mere ligegyldigt, lyder det fra Christoffer Immanuel, der dog påpeger, at hvis man er opsøgende og virkeligt vil festugen, så kan man sikkert godt finde nogle relevante events.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Christoffer Immanuel er partner i Culture Works, der står bag flere events og kulturarrangementer målrettet unge i Aarhus, blandt andet det årlige Summer.Chillout. Han har et bud på, hvad Festugen kunne gøre bedre.

- Læg flere penge af til at lave nogle seriøse koncerter og noget seriøst kommunikation til de studerende, så det kan blive bredt ud til dem. Og så skal der være flere tilbud, der er lavet af unge til unge, siger han.

Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af
Festuge i Aarhus: Her er 10 ting du ikke må gå glip af

Den sidste del af hans forslag bakkes op af Morten Løwenstein, der har arrangeret flere store events i Aarhus, blandt andet på Train, hvor han også har fået kendskab til byens ungdomsliv som populær Aarhus-DJ.

- Man har nemmere ved at appellere til nogen på sin egen alder og med samme præferencer, og jeg undrer mig over, at man ikke bruger den store talentmasse, der er i Aarhus, noget mere. Det er ærgerligt, siger han.

Aarhus-forskere med
Aarhus-forskere med "vildt" kort: Sådan vil verden se ud uden mennesker

Festugens direktør, Jens Folmer Jepsen, er ikke enig i kritikken og påpeger, at de har en masse aftaler, der tilgodeser studerende, og at de har gjort meget for, at studerende nemt kan finde noget at lave.

- Der er 1.000 arrangementer til Festugen, så jeg bliver da ked af det, hvis man ikke kan finde noget spændende, siger Jens Folmer Jepsen og henviser til, at man på Festugens hjemmeside kan finde en samling med events rettet mod studerende.

- Vi samarbejder med masser af unge gennem Aarhus Universitet, andre skoler og blandt andet de her tre festivaler, der har fået en dag på Underland. Jeg synes bestemt ikke, at vi ligger på den lade sige, men omvendt er vi også åbne for gode idéer, siger han.


LÆS OGSÅ: Disse butikskæder mangler vi i Aarhus

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx