Af - 05/01-16 10:10

Vold og chikane mod P-vagter er fordobletVold og chikane mod P-vagter er fordoblet

På et enkelt år er der sket over en fordobling af registrerede episoder med trusler, chikane og vold mod Aarhus Kommunes p-vagter.

storybild

Det går i flere tilfælde ud over de aarhusianske P-vagter, når man har fået en af dem her i forruden. (Billede: Polfoto/Dresling Jens/Arkiv)

P-vagter skal lægge ører og krop til meget, når de prøver at udføre deres arbejde. Fra 2014 til 2015 er der sket en fordobling af hændelser, der er blevet indberettet i Aarhus Kommune. Det skriver JP Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Hændelserne drejer sig om vold, trusler og chikane og kan dække over alt fra spytklatter til nazihilsner. Og fra et ellers lavt tal på 20 hændelser i 2014, hedder det nyeste tal nu 42. og det er endda ikke alt, der bliver registreret.

- Hver eneste dag er der folk, som råber ad p-vagterne eller skælder dem ud. Mine medarbejdere lader nogle ting gå ind ad det ene øre og ud ad det andet, siger afdelingsleder i Aarhus Kommune Joshua Krogager til JP Aarhus.

- Det ved jeg ikke, om er godt, men det er nok måden, hvorpå man lærer at håndtere disse bemærkninger. De mest ubehagelige oplevelser bliver dog registeret og om muligt meldt til politiet, siger han.

Dårligste passagertal i 15 år: Lufthavnsdirektør tror på fremgang
Dårligste passagertal i 15 år: Lufthavnsdirektør tror på fremgang

Her bliver det dyrere at køre med bus
Her bliver det dyrere at køre med bus

Den dårlige udvikling kommer ellers efter en periode på tre år, hvor tallet kun var gået nedad. Joshua Krogager har ikke et entydigt bud på, hvorfor tallet er steget igen, men der er ikke givet flere bøder eller kommet flere P-vagter i Aarhus.

Tillidsrepræsentant for de 12 vagter, som kommunen har ansat, Jytte Dahl Andersen, tror, at tolerancen blandt medarbejderne er blevet mindre, men hun mener også, at flere ubehagelige episoder er en årsag.

- Vi har haft nogle rigtig trælse oplevelser på det seneste, og man tænker da, om jobbet er det værd, når man bliver kaldt møgluder på gaden, siger hun til JP Aarhus.

- Når vi oplever ubehagelige ting, vender vi det med kollegaerne, ligesom vi i personalegruppen snakker om, at det ikke er os som personer, men uniformen, folk reagerer på, siger hun.

Virksomhed ansætter autister med stor succes
Virksomhed ansætter autister med stor succes


LÆS OGSÅ: Kommunalt ansatte kører galt for millioner

LÆS OGSÅ: Buler på kommunens biler koster kassen: Disse ansatte smadrer mest

LÆS OGSÅ: Bygning besat af aktivister: Vil bruge det til asylcenter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx