Af - 17/08-15 17:25

Lummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommenLummer betjent udnyttede sin stilling til sex: Her er dommen

Den 38-årige betjent, der var anklaget for misbrug af sin stilling, har i byretten i Aarhus fået sin dom, men det bliver muligvis ikke sidste ord i sagen.

storybild

(Billede: Polfoto/Ertmann Cathrine/Arkiv)

Han var anklaget for at udnytte sin stilling til at presse en række kvinder lidt for meget, men mandag virkede den 38-årige betjent selv en smule presset, da der blev sagt dom i sagen ved byretten i Aarhus.

Ansigtet fik i hvert fald en smule mere kulør, men ellers bevarede han den rolige tilgang, som han har haft gennem hele forløbet, da dommer Rasmus Damm læste straffen på fire måneders betinget fængsel og 100 timers samfundstjeneste op.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Baggrunden var hovedsagligt det forhold, at den tiltalte havde udnyttet sin stilling som betjent til at have sex med en prostitueret til nedsat ydelse og uden kondom.

I den forbindelse mente retten også, at det var en forsømmelse af pligten, når han vidste, at hun ikke måtte arbejde i Danmark.

Betjent sendte nøgenbilleder til afhørt: - Det kan jeg ikke se problemet i
Betjent sendte nøgenbilleder til afhørt: - Det kan jeg ikke se problemet i

Lummer betjent sendte nøgenbilleder til kvinde – afhørte hende dagen efter
Lummer betjent sendte nøgenbilleder til kvinde – afhørte hende dagen efter

Straffen blev ikke på de seks måneders ubetinget fængsel, som anklager Christina Skov krævede, og en begrundelse var, at ’det pres, som kvinderne var udsat for, var af ringe karakter,’ som dommeren formulerede det. Alligevel var der positive ting at spore hos anklageren.

- Jeg er umiddelbart tilfreds, fordi der er blevet udmålt en fængselsstraf i måneder. Men jeg skal hjem og kigge dommen igennem, blandt andet fordi der er kommet nye regler for samfundstjeneste, sagde hun.

Udklædt betjent leverede kartoffelmel til narko-tiltalte
Udklædt betjent leverede kartoffelmel til narko-tiltalte

Forsvarer Peter Schmidt vil også kigge dommen godt og grundigt igennem. Han havde under sin procedure holdt fast ved, at anklagerne mod den 38-årige betjent højst kunne give bødestraffe, blandt andet fordi at samlejet med den prostituerede ikke skulle have noget med tvang at gøre.

- De har skrevet 3.452 beskeder til hinanden over seks måneder, og de er fyldt med ord som ’skat’ og ’prinsesse’. Hvis man vil bevise, at hun har følt sig udnyttet, skulle man have haft en vidneforklaring, og det er der ikke, sagde han.

Efter dommen påkrævede forsvareren da også betænkningstid til at vurdere, om der skal ankes til landsretten, og den beslutning ville han og den 38-årige betjent ikke kommentere på.

LÆS OGSÅ: Tyv endte i våbenlager: Villa spækket med kanoner, revolvere og krudt

LÆS OGSÅ: Kommuner: Svært at finde billige boliger til asylsøgere

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx