Af - 23/06-15 09:36; Opdateret: 23/06-15 09:55

Ny MEGA p-kælder ville ikke udlevere biler: Måtte vente i timevisNy MEGA p-kælder ville ikke udlevere biler: Måtte vente i timevis

Mandag eftermiddag var timevis af ventetid i kælderen under Dokk1, hvor nordeuropas største parkeringskælder netop er sat i drift. Den ville ikke udlevere folks biler.

storybild

(Billede: Tycho Gregers)

Den nye, fuldautomatiserede parkeringskælder under Dokk1 er nu for alvor begyndt at blive brugt af aarhusianerne og har været i drift i omkring 14 dage. Men mandag eftermiddag nægtede parkeringskælderen at udlevere bilerne igen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Der skete det, at når man parkerer sin bil dernede, så bliver bilen kørt ned i selve kælderen af en elevator. Her er der så en slæde, der tager bilen og kører den hen på en "hylde", om man så må sige, til man skal bruge sin bil igen, det er hele grundsystemet, fortæller Peter Kjølby, vicedirektør i Realdania, der sammen med kommunen står bag byggeriet.

5 ting du bør vide om Aarhus' nye milliardbyggeri
5 ting du bør vide om Aarhus' nye milliardbyggeri

Der skete dog det, at en af slæderne stod af.

- En af dem brød sammen og gik i stå midt nede på gangen og spærrede. Det gjorde, at logistiksystemet gik i kludder, fortæller han.

Nu kommer vandflyveren: København - Aarhus på under en time
Nu kommer vandflyveren: København - Aarhus på under en time

Flere lokale medier beretter om, at folk måtte vente op til tre timer:

- Folk ventede fra fem minutter og helt op til halvanden time, men jeg vil gerne sige, at det tog for lang tid, siger Peter Kjølby.

Årsagen til sammenbruddet kendes ikke endnu:

- Jeg har ikke fået den tekniske udredning, men jeg kan love dig, at vi arbejder for, at det ikke sker igen. Vi bliver jo også hele tiden dygtigere, siger han.

Parkeringskælderen er nordeuropas største. Her kan du se Aarhus Kommunes video, der forklarer, hvordan afhentningen af biler fungerer:


​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx