Pas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivetPas på: Pengeafpressere røver med MobilePay i nattelivet

Anders Thomsen oplevede at blive presset til at overføre penge af en gruppe unge fyre ved åen i Aarhus.

storybild

(Billede: Polfoto/Mathilde Bech )

21-årige Anders Thomsen oplevede for nogle måneder siden under en bytur i Aarhus at blive afpresset af en gruppe unge fyre til at overføre 1000 kroner via overførsels-appen MobilePay.

- Det virkede meget taktisk, lyder det fra den unge studerende, der stod og ventede på sine venner alene foran en bar, da en ung mand i tyverne henvendte sig til ham og bad og hjælp.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg var fuld og lige flyttet til byen. Derfor tænkte jeg heller ikke nærmere over, at der kunne være en bagtanke med det, fortæller Anders Thomsen, der fulgte med fyren ned for enden ad gaden. En beslutning han skulle komme til at fortryde.

Cosby sagsøger kvinde for forsøg på pengeafpresning
Cosby sagsøger kvinde for forsøg på pengeafpresning

- Pludselig siger han ud af det blå, at jeg skal overføre tusind kroner via mobilepay. Det afviste jeg. Men da jeg så vendte mig om og skulle til at gå, stod tre-fire af hans venner pludselig bag mig, fortæller Anders Thomsen.

- Jeg tænkte ‘shit, skal jeg løbe eller bare hoste op?’ og blev så enig med mig selv om, at det nok var smartest at overføre pengene, siger Anders Thomsen og påpeger, at gruppen var truende og skubbede til ham.

Dankort-terminalerne havde også travlt i august
Dankort-terminalerne havde også travlt i august

Han har ikke anmeldt episoden til politiet, fortæller han.

- Jeg bebrejdede mig selv, at det var sket og ville bare gerne videre bagefter. Samtidig vidste jeg ikke, om jeg ville støde på dem igen, siger Anders Thomsen, der kort tid efter skiftede mobilnummer, hvorfor han heller ikke længere har oplysninger på, hvem pengene blev overført til.

Bankerne sender checksamarbejde i graven
Bankerne sender checksamarbejde i graven

Ifølge Østjyllands Politi er der dog ikke tale om en decideret ny tendens inden for pengeafpresning.

Her har man kun modtaget en enkelt anmeldelse, hvor en person har oplevet afpresning via MobilePay. Dog kan der være flere, der som Anders Thomsen ikke har valgt at anmelde episoden.

Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay
Danske Bank tjener snart penge på Mobilepay

- Almindelig forsigtighed, når man færdes i nattelivet, må være anbefalingen, og så i øvrigt anmelde det, hvis man udsættes for det, lyder det gode råd fra Østjyllands Politi.

Hos MobilePay har man hørt om enkelte lignende sager med afpresning via overførsels-appen.

Betal DSB-togturen med MobilePay
Betal DSB-togturen med MobilePay

- Vi tager naturligvis afstand fra en hver form for afpresning. Der foregår generelt afpresningssager i Danmark, men jeg har ikke hørt om mere end et par stykker eller tre, der er foregået med MobilePay, siger Mark Wraa, chef for MobilePay.

Han forklarer, at fordelen ved MobilePay er, at der ved overførsler bliver efterladt nogle digitale spor, som gør det lettere at finde ud af, hvem pengene er overført til.

Ny betalingsapp: Spring køen over - betal hjemmefra
Ny betalingsapp: Spring køen over - betal hjemmefra

- Vi ved altid, hvor pengene er, fordi vi har nogle sikkerhedskrav om, at du har dansk konto, dansk CPR og et dansk telefonnummer. Så vi kan spore dem, hvis den her slags ting sker, siger Mark Wraa og tilføjer, at man samarbejder med politiet om at løse sagerne.

LÆS OGSÅ: Nu kan du betale med MobilePay på McDonald's

LÆS OGSÅ: Hus Forbi vil have MobilePay-løsning

LÆS OGSÅ: Mobilepay får vild opdatering: Scan, klik, køb

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx