Af - 22/09-15 19:29

Spare-politikere tog til Broadway-musical for skattekronerSpare-politikere tog til Broadway-musical for skattekroner

'Fuldstændig vanvittigt' at bruge skattekroner på, at politikere kan komme til musical på Broadway, mener byrådsmedlem.

storybild

Her ses de kendte 'Jersey Boys'-sangere optræde ved det årlige 'Tony Awards'. De har også optrådt for Barack Obama i Det Hvide hus samt under en NBA All Star finale. Byrødderne for Aarhus måtte nøjes med at se dem på Broadway i New York. (Billede: Charles Sykes)

De fleste almindelige danskere må have den helt store tegnebog frem, hvis man vil opleve en af de legendariske optrædener på Broadway i New York.

Men ikke politikerne i Aarhus Kommunes Børne- og ungeudvalg. De tørrede regningen på 9.940 kroner for forestillingen 'Jersey Boys' på August Wilson Theatre af på skatteborgerne.

Det viser en aktindsigt i udvalgets studietur til New York som metroxpress har fået.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Selvom Aarhus-politikerne i denne tid sparer og skærer ned, kan Venstres Børne- og ungerådmand Bünyamin Simsek, som var med, ikke se problemet

Han ønsker kun at udtale sig på mail om sagen:

- Det er almindeligt, at der er i en udvalgstur også er en aften med et socialt arrangement. Det er vigtigt for et udvalg, der altid mødes med tætte dagsordener, skriver han og gør opmærksom på at udvalget, altså de samme som var med til forestillingen, havde godkendt det inden afrejse.

Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for børn- og unge, kan ikke se problemet i at skatteborgerne skulle betale hans billet til Broadway-musical

Liberal Alliances, Lars Boje Mathiesen, som også sidder i udvalget valgte, at boykotte turen, da den for dyr.

- Jeg synes, det er en forkert måde at bruge pengene på. 10.000 af skatteborgernes kroner på en musical er fuldstændig vanvittigt. Så må man jo selv betale for det.
Det er dårlig dømmekraft, at man kan få sig selv til det.

Her ses regningen som politikere og embedsmænd sendte videre til skatteborgerne.

Rådmand for sociale forhold Thomas Medom (SF) understreger at den salgs ture har værdi og giver inspiration, men han mener, man må kigge på om, man kan gøre det billigere.

Spare-politikere rejste for 1.6 millioner
Spare-politikere rejste for 1.6 millioner

- Jeg synes i høj grad, det må forventes, at betjening af politikerne og den her slags ture også en del af de kommende sparekataloger. Som udgangspunkt, så synes jeg det lyder dyrt med den musical, men det må de jo selv stå på mål for, siger han.

Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner
Aarhus-chefer forgyldes for fire millioner

Den samlede pris for turen endte på 296.099 kroner.

​​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx