Af - 31/08-16 16:19; Opdateret: 31/08-16 16:44

Nabo til nedskudt lufthavnsprojekt: - Jeg er ovenud lykkeligNabo til nedskudt lufthavnsprojekt: - Jeg er ovenud lykkelig

Efter tre års kamp kan talsmanden for ‘Nej til Ny Lufthavn i Aarhus Nord’ nu slappe af. Lufthavnsprojektet i Thomasminde er skudt ned - på Christiansborg vil blå blok dog stadig presse på.

storybild

John Hedegaard (Billede: Privatfoto)

- Det er ikke realistisk.

Sådan lød det, da en pressemeddelelse blev sendt ud efter et møde mellem borgmester Jacob Bundsgaard og transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt. Konklusionen efter mødet lød nemlig, at der nu er skabt afklaring - ingen lufthavn i Thomasminde.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Det glæder nabo til grunden og talsmand for gruppen ‘Nej til Ny Lufthavn i Aarhus Nord’, John Hedegaard.

Aarhusiansk lufthavn skudt ned fra politisk side
Aarhusiansk lufthavn skudt ned fra politisk side

- Jeg er ovenud lykkelig. Vi er mange, der i mange år har haft brug for at få en afklaring, og det har vi endelig fået. Det er blevet besluttet, at det er urealistisk med en lufthavn i Thomasminde, og det er jeg meget enig i, siger han til metroxpress.

John Hedegaard har siden efteråret 2013 kæmpet for, at han ikke skulle have en lufthavn 100 meter fra hans grund.

Lufthavnens skæbne udsættes igen: - Det er uansvarligt
Lufthavnens skæbne udsættes igen: - Det er uansvarligt

- Det ville have givet et gigantisk værdifald i mit hus. For slet ikke at tale om, at mine børn ikke skal vokse op 100 meter fra en lufthavn, som larmer og forurener, siger han.

Han fortæller desuden, at han ikke har drukket i 10 år, men at han overvejer at åbne en flaske champagne i aften.

Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt
Rådmand om ny lufthavn: Projektet er stendødt

Selvom det i pressmeddelelsen fra Aarhus Kommune lyder, at det ikke er realistisk med en ny lufthavn i Thomasminde, så vil blå blok på Christiansborg dog stadig fokusere på at projektet skal fortsætte.

- Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance foreslår, at byrådet fastholder den politiske opbakning til en ny lufthavn ved Thomasminde, og at arbejdet med at etablere en ny lufthavn lægges ud af Aarhus Kommunes organisation og placeres i kommerciel/privat regi, i samarbejde med erhvervslivet, skriver de i en pressemeddelelse udgivet efter mødet mellem Jacob Bundsgaard og Hans Christian Schmidt.

Ny Aarhus-lufthavn får luft under vingerne: Milliard-problem ryddet af vejen
Ny Aarhus-lufthavn får luft under vingerne: Milliard-problem ryddet af vejen

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx