Af - 28/04-16 14:05

Slim og snavs: Populære Aarhus-caféer får sur smiley og kæmpe bødeSlim og snavs: Populære Aarhus-caféer får sur smiley og kæmpe bøde

Den var helt gal med rengøringen, da Fødevarestyrelsen besøgte Smagløs og Ministeriet.

storybild

Begge caféer er kendt for at tiltrække mange af byens unge mennesker. Men på trods af deres popularitet, kniber det gevaldigt med rengøringen, konstaterede Fødevarestyrelsen. (Billede: Google street view)

Fødevarestyrelsen var på ingen måde tilfreds med det, der mødte dem, da de tidligere på måneden aflagde et kontrolbesøg på caféerne Smagløs og Ministeriet, der ligger side om side i indre Aarhus og har samme ejer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Begge caféer er kendt for at tiltrække mange af byens unge mennesker. Men på trods af deres popularitet, kniber det gevaldigt med rengøringen, konstaterede Fødevarestyrelsen, som kvitterede med en sur smiley og 10.000 kroner i bøde.

Klam isterningemaskine udløser stor bøde til populær ungdomsbar
Klam isterningemaskine udløser stor bøde til populær ungdomsbar

Smagløs rengøring
Under ovn og komfur i caféernes fælles køkken blev der således fundet gamle madrester, skidt og fedtbelægninger. Og i området omkring opvaskemaskinen var der stadig sort skidt ligesom ved det sidste besøg.

- Kanter i isterningsmaskinen var belagt med kalk og slim samt dryp af sort skidt, evt. fra beskidt rengøringsklud (oplyst af medarbejder), lyder det i kontrolrapporten.

Store bøder til beskidte diskoteker: Skimmel på køleskab
Store bøder til beskidte diskoteker: Skimmel på køleskab

Og det fortsætter:

- Under isterningsmaskiner fandtes stadig emballageskrald, og gulv var generelt beskidt (mange sæberester), står der i rapporten.

Beskidte barområder
Som om det ikke var nok, sejlede rengøringen også i barområdet på de caféer. På Smagløs blev der således fundet meget gammelt affald, skidt og støv i barområdet. Og på Ministeriet fandt Fødevarestyrelsen under en kaffe- og themaskine både skidt, støv og mange glasskår.

McDonald's får bødesmæk for klam hygiejne
McDonald's får bødesmæk for klam hygiejne

I et interview med tv2oj.dk lægger ejeren af de to caféer, Per Dreyer Andersen, sig fladt ned og beklager, og indrømmer problemerne med rengøringen.

- Men alt er bragt i orden nu. Det er et rengøringsselskab, der står for rengøringen og det er selvfølgelig ærgerligt, at vi har fået den anmærkning af Fødevarestyrelsen, siger han til tv2oj.

Du kan læse rapporten her HER.


LÆS OGSÅ: Fødevarestyrelsen beslaglægger 300 kg kød fra Burger King

LÆS OGSÅ: Klamt: Aarhusiansk pizzeria får sur smiley for skimmel og snavs

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx