Af - 14/09-15 08:51

Se kortet: Her er de ni farligste steder for en cyklist i AarhusSe kortet: Her er de ni farligste steder for en cyklist i Aarhus

Krydset ved Silkeborgvej og Ringgaden tager titlen som det farligste vejkryds. Lokalformanden for Cyklistforbundet efterlyser mere kommunalt fokus på cyklister.

storybild

Her kan du se de ni vejkryds i Aarhus, hvor der er sket flest personskader på cyklister i forbindelse med uheld over en femårig periode fra 2009 til 2013.

Aarhus har en ambition om at være en af landets bedste cykelbyer, men er man en af de mange borgere, der dagligt bruger jernhesten rundt i byen, skal man især passe på ni forskellige vejkryds, der fra kommunens side kategoriseres som uheldsbelastede.

Det viser tal fra Aarhus Kommune, som metroxpress har fået indsigt i.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

På kortet herunder kan du se de ni aarhusianske vejkryds, hvor der har været flest personskader på cyklister over en femårig periode.

Værst ser det ud i krydset mellem Vestre Ringgade og Silkeborgvej, hvor der har været 15 personskader på cyklister i forbindelse med uheld i perioden fra 2009 til 2013.

- Jeg cykler der selv, og det er et sted, hvor jeg føler mig utryg, siger Cyklistforbundets formand for afdelingen i Aarhus, Stefan Rasmussen, der bestemt ikke have noget imod, at kommunen fik endnu mere fokus på cyklister, end de har i forvejen.

- Jeg synes godt, at man kunne gå all in på området, og med det mener jeg, at man skal satse stort på både at udbygge infrastrukturen, men også vedligeholde den nuværende, og det er blandt andet ved at kigge på foranstaltninger for sikkerheden, siger han.

LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge
LA raser: Aarhus fyrede 9 millioner af på festuge

Så skete det igen: Aarhusiansk softgunbutik raidet for syvende gang
Så skete det igen: Aarhusiansk softgunbutik raidet for syvende gang

Og det er rådmanden for Teknik og Miljø. Kristian Würtz, der sidder med det politiske ansvar for området, enig i.

- Vi gør ikke nok, og jeg mener, at vi har brug for at investere endnu mere for at skabe bedre vilkår for cyklisterne, og der er penge til sikkerheden en af de ting, vi skal diskutere i de her dage, siger han og henviser til kommunens budgetforhandlinger for 2016, som er i fuld gang.

Rådmanden påpeger desuden, at en ændring af krydset ved Vestre Ringgade og Silkeborgvej er på vej, og at man i den forbindelse kan kigge på cyklisternes sikkerhed.


LÆS OGSÅ: Rådmand: Her kan flygtninge få tag over hovedet

LÆS OGSÅ: Massiv støtte fra 'Smilets By': 70 lokale vil åbne deres hjem for flygtninge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx