Af - 23/11-15 13:52; Opdateret: 23/11-15 14:13

I denne danske by er borgerne bedst til at dele bilerI denne danske by er borgerne bedst til at dele biler

Danskerne har taget deleøkonomien til sig, og når det kommer til at låne bilen ud til andre, så er aarhusianerne landets bedste ifølge en ny opgørelse.

storybild

Aarhus har flest delebiler per indbygger, viser tal fra GoMores egen lejeportal. (Billede: Polfoto/Tobias Nørgaard Pedersen/Arkiv)

Danskerne kigger ikke længere kun efter busser og tog, når de skal have et lift frem eller tilbage mellem landets større byer. Nu kigger man også efter andres biler, for det bliver mere og mere populært at låne dem ud mod en lille slat penge.

Det kan man blandt andet gøre på GoMore, og her har de kigget på, hvor mange biler der i disse dage er klar til at blive lånt ud i de 13 største danske byer, og så har de sat det tal op mod antallet af indbyggere i byerne.

Og her er det Aarhus, der er mest glad for at dele bilerne med andre. Her har man 424 aktive biler for tiden, og det giver godt og vel 16 biler per 10.000 indbyggere.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Aarhus er rimelig suveræn i spidsen, når det kommer til, hvor mange der tilbyder at låne bilen ud per indbygger. (Grafik: GoMore)

På de næste pladser kommer Aalborg og København med henholdsvis 11 og 9 biler per 10.000 indbyggere. Hvorfor det lige skulle være Aarhus, der løb med førstepladsen, har de et bud på hos GoMore:

- Det er måske 'Smilets By', der skinner igennem. Jeg tror, at der er en større tillid til hinanden i Aarhus, end der for eksempel er i København, siger Rasmus Carlsen, der er presseansvarlig i GoMore og manden bag opgørelsen, til metroxpress.

Se billederne: Snevejret skabte kaos i Aarhus
Se billederne: Snevejret skabte kaos i Aarhus

Han peger også på, at der måske er noget med den jyske væremåde, der gør, at flere aarhusianere deler bilen med andre.

- Der er nok også flere i Jylland, der tænker, 'når jeg ikke bruger bilen, så kan en anden jo lige så godt', siger han og understreger, at det nok ikke er den endelige forklaring på tallene.

Brrrrr… Så isnende koldt er det mandag morgen
Brrrrr… Så isnende koldt er det mandag morgen

LÆS OGSÅ: Aarhus får sin første delebil på strøm

LÆS OGSÅ: Finanslov: Så meget billigere bliver din nye bil

LÆS OGSÅ: Tesla tilbagekalder samtlige Model S-biler verden over

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Kæmpe Hollywood-firma er gået konkurs...
bt.dk
Se fødslen: Her kommer baby-giraf til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx