Af - 03/01-16 10:20; Opdateret: 03/01-16 10:56

Bygning besat af aktivister: Vil bruge det til asylcenterBygning besat af aktivister: Vil bruge det til asylcenter

En gruppe på godt 15 personer er søndag morgen trængt ind i en tom bygning for at gøre kommune opmærksom på, at det vil være et oplagt bud på et nyt asylcenter.

storybild

(Billede: Polfoto/Unger Anthon/Arkiv)

Søndag morgen var en gruppe på godt 15 personer fra den såkaldte 'Flygtningeaktionen' stået ekstra tidligt op. Omkring klokken 5.00 brød de nemlig ind i en bygning på Skejbyvej 29 i Aarhus for at besætte den.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Bygningen har tidligere huset Jydsk Pædagogseminarium, men i de senere år har den stået tom, mens den har været til salg. Gruppen mener, at den vil være et oplagt bud på et asylcenter i Aarhus.

'Med denne aktion vil vi vise byrådet, Udlændingestyrelsen og den lokale befolkning at AARHUS HAR PLADS. Aarhus har adskillige tomme bygninger til salg, som ville være oplagte at ombygge til asylcentre, hvis blot der vises en smule velvillighed til at investere i boligforhold for asylansøgere og flygtninge,' skriver gruppen blandt andet i et opslag på Facebook.

10 får alvorlige øjenskader med sig ind i 2016
10 får alvorlige øjenskader med sig ind i 2016

Aktionen sker på baggrund af, at det har været på tale, at der skal oprettes et asylcenter i Aarhus-området. Det er dog blevet mere eller mindre afvist af lokale politikere, der mener, at der ikke er plads. Og her er 'Flygtningeaktionen' altså uenig.

'Jysk Pædagogseminarium har været til salg i tre år og stedet har de fleste af de faciliteter, som et asylcenter har brug for: toiletforhold på alle gange, industrikøkken, mange mindre rum/lejligheder, store fællesområder osv.,' skriver gruppen som begrundelse for valget af bygningen på Skejbyvej 29.

Reza fik stjålet sin telefon i Aarhus - nu er den dukket op i Jordan
Reza fik stjålet sin telefon i Aarhus - nu er den dukket op i Jordan

Søndag formiddag er gruppen stadig at finde i bygningen, som de i øvrigt regner med at blive i frem til den dag, hvor den bliver solgt - eller hvor der kommer en løsning.

Og indtil videre får de også lov til at blive der. Det fortæller vagtchef ved Østjyllands Politi Carsten Dahl til TV 2 Østjylland. Det handler dog mest om, at politiet først vil gå i dialog med Aarhus Kommune for at finde ud af, hvad der skal ske.

- Det er jo en form for husfredskrænkelse, de har begået, siger vagtchefen.

Forskningsprojekt skal sikre bedre hjælpe til voldtægtsofre
Forskningsprojekt skal sikre bedre hjælpe til voldtægtsofre

LÆS OGSÅ: Få aarhusianerne frygter hjemvendte fra Syrien

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx