Af - 17/05-16 14:14

Unge aarhusianske hjemløse får kreativt talerør i gammel skibscontainerUnge aarhusianske hjemløse får kreativt talerør i gammel skibscontainer

Den internationale NGO 'Turning Tables' giver i disse dage mikrofonen til unge hjemløse i en gammel skibscontainer på Godsbanen i Aarhus.

Bildstrecke im Grossformat »

Siden den 10. maj har unge hjemløse kunnet indspille musik i et mobilt lydstudie, der er indrettet i en gammel skibscontainer, på Godsbanen i Aarhus.

Nu kan du køre Aarhus-København for 95 kroner
Nu kan du køre Aarhus-København for 95 kroner

Arrangøren er NGO'en 'Turning Tables', der vil give en stemme til grupper af udsatte unge i Danmark med hjælp fra blandt andre rapperen Al Agami og DJ'en Phase 5, som er tilknyttet som faste instruktører.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Vi fokuserer på grupper, som mange snakker om, men som sjældent selv får lov til at tage til genmæle. Derfor vil vi gerne give dem muligheden for at komme til orde. Jeg tror, det vil overraske de fleste danskere, hvor mange unge hjemløse der er i Danmark, siger projektleder for Turning Tables Martin Højland og tilføjer:

- Vi ser det som en god mulighed for at række ud til de unge hjemløse i rammer, der ikke er så stive. Noget af det mest centrale for projektet er at besøge de unge dér, hvor de er, i stedet for at de skal prøve at komme ind i de mere etablerede rammer.

Ikke kun ros til stor dansk by: Nu bliver hele Jylland hyldet
Ikke kun ros til stor dansk by: Nu bliver hele Jylland hyldet

22-årige André Linscott, som boede på gaden i Aarhus, fra han var 18 og næsten to år frem, er blandt de unge, der har indspillet musik i studiet. Han er begejstret for projektet.

- Jeg synes, det er fedt, at projektet giver folk på gaden muligheden for at få deres budskaber frem og giver en stemme til dem, der ikke har én normalt, siger André Linscott, der blandt andet har skrevet tekster om sin hårde fortid som hjemløs.

André Linscott fortæller, at livet på gaden var spændende til at starte med, men efterhånden gik det ned ad bakke. Han kom ud i et alkohol- og stofmisbrug, og pengene slap hurtigt op på kontanthjælp uden et køleskab. Vendepunktet kom, da han fik en lejlighed i Herning, hvor han stadig bor.

- Jeg var nødt til at flytte mig fra miljøet og finde et sted, hvor jeg kunne låse døren. Man påvirker hinanden i miljøet, så hvis nogen lige havde noget, kunne man hurtigt falde i. Jeg har aldrig haft lyst til at ende i et misbrug, og det tog lang tid, inden jeg accepterede det. Det gjorde en stor forskel, at jeg kom væk, siger han.

I dag arbejder André Linscott på et snedkeri og har det meget bedre. Selv om han fortæller, at han ikke drømmer om en stor musikkarriere, har det været en stor oplevelse at indspille sin rapmusik sammen med professionelle kunstnere.

- De har været helt vildt dygtige til at hjælpe mig med musikken, så det har været en stor fornøjelse. Jeg går ikke efter at blive nogen musikstjerne, men jeg har fået rigtig positiv feedback på det, jeg har lavet, så jeg vil meget gerne udgive det, siger han.

Skibscontaineren bliver stående i Aarhus frem til den 20. maj.

Boligforening: Familier ryger på gaden med nyt kontanthjælpsloft
Boligforening: Familier ryger på gaden med nyt kontanthjælpsloft

Aarhus afholder Champions League for døve - men pengene mangler
Aarhus afholder Champions League for døve - men pengene mangler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx