Af - 18/06-15 21:54

Landsbyen Gylling giver praj om blå valgsejrLandsbyen Gylling giver praj om blå valgsejr

Den lille landsby Gylling var ved sidste valg det sted, der ramte tættest på det landsdækkende valgresultat. Nu er stemmerne talt op i byens gymnastiksal.

storybild

MX besøgte tidligere i valgkampen landsbyen Gylling, der er forbløffende gennemsnitlig, når det kommer til valg. (Billede: MX )

Metroxpress besøgte tidligere i valgkampen den østjyske landsby Gylling, der ligger udenfor Odder. Gylling har 826 stemmeberettigede borgere, hvoraf næsten 87 procent har været ved valgurnerne denne gang.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Gylling gjorde sig ved sidste valg bemærket, da den ramte forbløffende tæt på det landsdækkende valgresultat. Byen var kun 0,68 procentpoint fra det landsdækkende valgresultat i 2011. Derfor har der ved dette valg været enorm opmærksomhed omkring den lille landsby og i aften sender bl.a. DR3 live fra byen.

Nu er stemmerne netop talt op på byens valgsted - gymnastiksalen på Gylling Skole og hvis Gylling igen er gennemsnitlig, er der noget, der tyder på fire år med Lars Løkke Rasmussen som statsminister. Gyllings borgere har nemlig givet blå blok en sejr. I alt har 54,6 procent af borgerne i Gylling stemt på et parti i den blå blok.

Socialdemokratiet blev dog alligevel det største parti i Gylling. De fik 25 procent af stemmerne i landsbyen. Dansk Folkeparti løb afsted med andenpladsen og 24,2 procent af stemmerne i byen. Dernæst kom Venstre, der fik 159 Gylling-borgeres kryds - svarende til 22,2 procent af stemmerne.

Alternativet har også gjort sin entre i Gylling, hvor partiet fik 7,7 procent af stemmerne. Én enkelt borger i Gylling har stemt på Yahya Hassan.

​​​


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx