Af - 24/08-16 08:36

Denne app skal alle i Aarhus have: Lær byen bedre at kendeDenne app skal alle i Aarhus have: Lær byen bedre at kende

En ny app lader aarhusianere og turister komme helt tæt på byens seværdigheder.

storybild

Den nye app tilbyder i øjeblikket 12 forskellige ruter. (Billede: Scanpix)

Gå på opdagelse i de grønne naturområder som Brabrandsøen eller Egå Engsø, eller læs, hvordan industrien tilbage i tyden fyldte mere i bybilledet.

Aarhus Kommune har i samarbejde med Alexandra Instituttet udviklet en appen ‘Opdag Aarhus’, hvor man på smartphonen kan blive guidet rundt til natur-, historie- og kulturseværdigheder i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

App’en indeholder i øjeblikket 12 forskellige ruter med facts og tips om byen og skulle gerne gør det en del lettere for indbyggere, turister og tilflyttere at få et overblik og finde rundt i byens seværdigheder inden for natur og kultur.

Ups: Danskere stod bag 'international hæder' til Dokk1
Ups: Danskere stod bag 'international hæder' til Dokk1

Bjarne Golles, der er ansat i kommunen under Miljø og Teknik ved Center for Byens Anvendelse, har været ansvarlig for udviklingen af systemet.

- Borgere skal kunne gå på opdagelse i Aarhus med denne app, ved at den serverer nogle ruteforslag eller interessepunkter, som er udpeget af folk med særligt kendskab til byen. Man kan så læse om stederne, høre en lydfil eller se et videoklip, forklarer Bjarne Golles.

Line offer for galning: Snigskytte løs i Aarhus
Line offer for galning: Snigskytte løs i Aarhus

Frem mod 2017, hvor Aarhus skal være europæisk kulturhovedstad, er det meningen, at indholdet af Opdag Aarhus skal udvides løbende. Det er også muligt at få vist nærmeste offentlige toilet eller parkeringsplads i appen.

Bjarne Golles har været med til at planlægge ti af ruterne, mens Aarhus Stadsarkiv har stået for to af ruterne - en om havnen og en om industrien i Aarhus med historiske facts og fotos.

Vandflyveren er endelig på vingerne igen
Vandflyveren er endelig på vingerne igen

App’en er udviklet til, at materiale kan tilføjes, også efter udviklerne fra Alexandra Instituttet har overladt den til kommunen. Og der er flere ruter i støbeskeen. De har lavet en aftale med Naturhistorisk Museum, der laver en istids-rute rundt om byen, og Moesgaard Museum er på vej med en vikinge-rute.

Der er samtidig planer om at udvide Opdag Aarhus, så den findes på flere sprog og flere funktioner, så de udenlandske turister får det maksimale ud af app’en.

Mols-linien er igen meldt til politiet for farlige bølger
Mols-linien er igen meldt til politiet for farlige bølger

Bjarne Golles er meget tilfreds med den måde, udarbejdelsen er foregået på.

Når man er fagnørd som mig selv, kan det være svært at vide, hvilke af vores ideer, der kan lade sig gøre. Men folkene fra Alexandra Instituttet har været gode til at præsentere os for de muligheder, der var. De har været meget kreative og visionære og åbne for forslag, som der ikke umiddelbart var en løsning på, og vi står nu med et produkt, der bare fungerer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx