Af - 17/12-15 12:29

'Hus en flygtning' skuffer: 171 vil huse dem – kun ni gør det'Hus en flygtning' skuffer: 171 vil huse dem – kun ni gør det

Ni familier huser en flygtning, og 13 er på venteliste, og de tal er skuffende, mener Venstre. Rådmand afviser, at det skulle gå for langsomt.

storybild

(Billede: Polfoto/ Casper Holmenlund Christensen/Arkiv)

Det aarhusianske 'Hus en flygtning'-projekt har været i gang i over tre måneder, men det er et begrænset antal flygtninge, der har fået tag over hovedet gennem ordningen.

De seneste tal fra Aarhus Kommune lyder på, at ni familier huser en flygtning, mens 13 familier venter på et såkaldt match.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Samtidig har kommunen fået 171 henvendelser fra aarhusianere, der gerne vil hjælpe. Når man kigger på det tal, så er det skuffende, at der ikke er flere familier, der huser en flygtning, mener Gert Bjerregaard, politisk ordfører for Venstre i Aarhus.

- Det er underligt, at man råber op efter boliger og folk til at huse flygtninge, og så godkender man dem efterfølgende ikke i højere grad, end man har gjort. Det må betyde, at der er blevet smølet fra rådmandens side, siger Gert Bjerregaard, der fortæller, at han vil bede om en redegørelse af projektet.

- Nu skal vi have en redegørelse, og derefter må man handle hurtigere på det her område, og der skal rådmanden stille sig i spidsen for, at det sker, siger Gert Bjerregaard.

Maler huse i flygtningelejr med glade farver for at give beboerne håb
Maler huse i flygtningelejr med glade farver for at give beboerne håb

Københavns 335 flygtninge skal måske bo hjemme hos private familier
Københavns 335 flygtninge skal måske bo hjemme hos private familier

Rådmanden for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Thomas Medom (SF), er bestemt ikke enig i kritikken, og han mener, at ordningen er en succes.

- Det går så hurtigt, som det kan lade sig gøre. Der er også udfordringer med, at nogle boliger ikke egner sig til projektet, eller også er der problemer med at få skabt det her match, fordi mange af flygtningene er mandlige rygere, og der havde man måske håbet på noget andet.

Han mener heller ikke, at Venstre er helt uskyldig i den her sag.

- Venstre har været med til at skabe problemerne ved at gøre det sværere at finde boliger, så de burde være glade for, at der er nogen, der rent faktisk vil hjælpe, siger han.

Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik
Løkke: Sverige skal ikke vurdere dansk udlændingepolitik


LÆS OGSÅ: Nej tak-skilte hængt op på nyt asylcenter

LÆS OGSÅ: Kommunerne får ansvar for flere flygtninge end ventet

LÆS OGSÅ: Rejsecirkus: Transport af flygtninge koster Danmark dyrt

LÆS OGSÅ: Flygtninge i Danmark får ikke råd til tre måltider om dagen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Har du styr på Magnussen? Formel 1...
bt.dk
Christina Sederqvist: Når jeg bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx