Af - 09/12-15 09:59

Aarhus får kritik: ’Mislykket indsats’ i ghettoerneAarhus får kritik: ’Mislykket indsats’ i ghettoerne

Dårlige tal for ghetto-områderne i Aarhus får både lokal- og landspolitiker til at rette kritik mod kommunen. Rådmand er ikke enig.

storybild

Bispehaven er den ene af Aarhus' to ghetto-områder. Den anden er Gellerupparken. (Billede: Polfoto/Bonnerup Claus)

Bispehaven har landets største andel af utrygge beboere, og Gellerupparken er den værste ghetto i forhold til ’ghetto-listens’ fem kriterier.

Aarhus klarer sig med andre ord ikke for godt på området, og det får nu Det Konservative Folkepartis Naser Khader til at kritisere de ansvarlige i Aarhus.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

- Jeg har været til debatmøder i Gellerup, hvor det kræver 20-25 betjente for at holde området sikkert. Det viser noget om, hvor slemt det er, siger han og pointerer, at der er behov for at tage fat i problemerne.

- Man kan se på tallene, at dem, der har det kommunale ansvar, ikke gør det godt nok. Det er en mislykket indsats, siger han til metroxpress.

Venstres politiske ordfører i Aarhus Byråd, Gert Bjerregaard, kalder det ’en stor og kompleks opgave’, men han mener også, at kommunen fejler på flere områder, blandt andet beskæftigelsen.

- Vi har brug for en mere vedholdende strategi for at få dem i arbejde, og der har vi også mulighed for at bruge værktøjer som at trække i børneydelserne. Der er behov for, at forvaltningen lægger sin stil om, hvis det ikke skal forblive ghettoer, siger han.

Gellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utryg
Gellerupparken er den værste ghetto - men denne ghetto er mere utryg

Skraldesvin: Flere dumper deres ulovlige affald i ghetto
Skraldesvin: Flere dumper deres ulovlige affald i ghetto

Rådmand: Langt sejt træk
Den ansvarlige rådmand på området, Thomas Medom (SF), er enig i, at der skal flere i job, men metoden er helt forkert.

- Vi fjerner ingen problemer ved at gøre mennesker fattige eller sende børn ud i armod, lyder svaret fra Thomas Medom.

- Vi er netop i fuld gang med bred opbakning fra Venstes udvalgsmedlemmer at styrke den virksomhedsrettede indsats med opsøgende jobmedarbejdere, fortæller han.

Rådmanden påpeger desuden, at det er et langt sejt træk at få flere i job og få gennemført den helhedsplan, som lige nu er i gang. Derfor så han gerne, at der kom mere hjælp fra Christiansborg frem for kritik.

- Det ville være gavnligt hvis blå blok på Christiansborg kunne bruge deres flertal til andet end symbolpolitik og ukonkrete udtalelser. Eksempelvis med beskæftigelsesinitiativer, lyder det fra Thomas Medom.

Se listen: Her er Danmarks værste ghettoer
Se listen: Her er Danmarks værste ghettoer

Hos Dansk Folkeparti på Christiansborg, mener man heller ikke, at Aarhus skal stå selv med opgaven, men de dårlige tal for ghetto-områderne skal alligevel få dem til at være opmærksomme.

- Kommunen skal bruge det her som et wake up-call, men Aarhus kan ikke løfte det alene. Det falder også tilbage på staten, og her er der behov for at få mere politi og på at begrænse tilstrømningen af udlændinge, siger Martin Henriksen, der er integrations- og udlændingeordfører.

Nydanskere opdager kræft alt for sent
Nydanskere opdager kræft alt for sent


LÆS OGSÅ: Aarhus Kommune bygger STORT i Gellerup: 1.000 arbejdspladser flyttes

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx