Af - 11/09-16 16:04

Solrig insektsafari i Botanisk HaveSolrig insektsafari i Botanisk Have

Siden 2004 har Danmarks Naturfredningsforening inviteret folk i alle aldre ud i naturen til Naturens Dag. I Botanisk Have i Aarhus var der i år insektsafari for hele familien.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre i vores store galleri for at se alle billederne fra insektsafari i Botanisk Have til Naturens Dag 2016.

Interessen for insektsafari i Botanisk Have var i går til at føle på. Det var Naturens Dag og Mathias Groth Skytte stod klar under en pavillon i ly for den skarpe middagssol med sine to hjælpere for at tage imod interesserede og fortælle om insekternes verden.

- Det er dejligt at se folk til de her arrangementer og opleve deres engagement, når vi går ude i naturen, fortæller Mathias Groth Skytte, der er i gang med sin kandidat i biologi ved Aarhus Universitet, inden han byder velkommen.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

Én af dem, der er mødt til insektsafari, er Louise Schumann. Hun har taget sine to sønner, Alfred på fem år og Julius på otte år, med.

- Jeg læste om arrangementet på Facebook og tænkte, at det skulle vi da prøve. Mine sønner er nemlig meget interesserede i krible-krable-dyr og er tit ude og lede efter insekter i naturen, siger hun, alt imens hun prøver at balancere to drenge, net og bøtter til insekterne.

Der er insekter til dessert på onsdag i København
Der er insekter til dessert på onsdag i København

Artiklen fortsætter efter billedet.

Mathias Groth Skytte klar til insektsafari.

Safari-lederen virker godt tilfreds halvvejs inde i turen.

- Vi har allerede en god fangst, og folk virker engagerede og glade - så alt er godt, siger Mathias Groth Skytte, mens han febrilsk prøver at fange en svirreflue.

Pludselig er safarien slut, og det er tid for gruppen at tage tilbage og se på fangsten. Familien Schumann er glade for deres bidrag.

- Vi har fanget en masse, og børnene har været glade for turen. Faktisk er jeg ikke så glad for insekter, men bliver nødt til at vise over for drengene, at jeg ikke er bange for at tage dem op, siger Louise Schumann og fortæller, at de meget gerne dukker op igen næste år.

Minister tror på græshopper og melorme som fødevarer
Minister tror på græshopper og melorme som fødevarer

Ifølge Mathias Groth Skytte var turen en succes.

- Det var en rigtig fin tur og vi fik en god stor fangst med tilbage, siger han, men indrømmer samtidig, at der måske ikke er gjort nok for at brede budskabet om Naturens Dag ud.

- Det er dog stadig folket, der selv skal dukke op. Der er masser af arrangementer derude, når han lige at sige, inden opmærksomheden falder på en hvid sommerfugl, der blafrer forbi.

Forbandede kryb: Så ondt gør disse insekter
Forbandede kryb: Så ondt gør disse insekter

Det er sundt at have edderkopper i dit hjem
Det er sundt at have edderkopper i dit hjem

200.000 insekter flytter ind i kendt storcenter
200.000 insekter flytter ind i kendt storcenter

Verdens 'største' insekt fundet på kinesisk bjergside
Verdens 'største' insekt fundet på kinesisk bjergside


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx